Türkiye Öğrenci Meclisi Bingöl Buluşması

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Öğrenci Meclisi Bingöl Buluşması
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2016 18:27

- Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bingöl İl Öğrenci Meclisi işbirliğiyle, Türkiye Öğrenci Meclisi Bingöl Buluşması düzenlendi.

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Bingöl İl Öğrenci Meclisi işbirliğiyle, Türkiye Öğrenci Meclisi Bingöl Buluşması düzenlendi.

Bingöl'e gelen İstanbul, Bursa, Ankara, Aksaray, Şırnak, Yozgat, Tokat, Bartın, Muş, Elazığ, Çankırı ve Şanlıurfa İl Öğrenci Meclis Başkanları, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı’yı ziyaret etti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, yaptığı açıklamada, Türkiye’nin değişik illerinden öğrencilerin Bingöl’e gelmesinin, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin en güzel örneklerinden birini sergilediğini söyledi.

Türkiye, doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle kardeş bir ülke olduğunu ve bu kardeşliğin Bingöl’de net olarak görüldüğünü ifade eden Sarı, şöyle konuştu:

"İstanbul’dan Şırnak’a, Tokat’tan Bayburt’a birçok kardeşimiz Bingöl’e teşrif etti. Malum Türkiye yoğun bir gündemi olan bir ülke, kritik bir süreçten geçen bir ülke, Doğusuyla, batısıyla, kuzeyiyle ve güneyiyle kardeş olan bir ülke ve bu kardeşliği burada çok net görüyoruz. Birçok ilden kardeşimiz burada ve bu bizi son derece mutlu etti. İnşallah bu birliktelik ve muhabbet artarak devam eder."

Haberin Devamı

Sarı, Türkiye’nin etrafında ciddi sıkıntıların olduğunu, bu sıkıntıların birlik ve beraberlik içerisinde giderileceğini kaydetti.

Sarı, "Amacımız elinden ve dilinden zarar gelmeyen, zarar vermeyen insanlar yetiştirmektir. Biz öğretmenlerimiz için varız, öğretmenlerde öğrenciler için vardır. Bakın biz büyük bir aileyiz. Şu an etrafımızda ciddi sıkıntılarla karşı karşıyayız. Biz burada doğduk, burada yaşadık ve burada öleceğiz. Bu coğrafyaya hep birlikte sahip çıkalım. Sahip çıkmak artık bilek gücüyle değil, beyin gücüyle, akıl gücüyle oluyor. Kendinizi iyi yetiştirin. Geçmişi asla unutmayın, ama geleceğe dönükte mutlaka programınız olsun. Bingöl’e geldiğiniz için çok memnun olduk. İnşallah bu birlik ve beraberliğimiz bir ömür devam eder" diye konuştu.

Bingöl İl Öğrenci Meclis Başkanı Beytullah Barlas ise, Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri projesi kapsamında seçme ve seçilme kültürünü yayma, takım çalışması ve işbirliğini geliştirme, kültürlerarası kaynaşma ve gençlik meseleleri üzerine fikirler üretilmesi amacıyla böyle bir programı hazırladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Barlas, program kapsamında 12 ilden 17 kişinin Bingöl'e geldiğini kaydetti.

İl Milli Eğitim Müdürü Sarı, İl Öğrenci Meclis başkanlarına çeşitli hediyeler vererek, birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!