Türkiye’nin gündemi böcek değil yoksulluk

TÜRKİYE’de hemen her gün gündem değişiyor. Ancak bir tek gündem var ki, o asla değişmiyor; yoksulluk!

Haberin Devamı

Yoksulluğu gündemden düşürmemek için Melekleri unutturmamak gerek... Hani şu kış kıyamette, köyünden 22 km uzaklıktaki okuluna terlikle ve önlükle giden, Siverekli Melek’ten bahsediyorum. Haberi duyan çok sayıda vatandaş yardım için harekete geçti. Duyarlıdır bizim insanımız, haberi olunca es geçmez, hemen yardım elini uzatır. Peki ya haberdar olamadıklarımız?
Vatandaşların dışında, Melek’e, Siverek Kaymakamlığı da sahip çıkmış!
Ne hoş değil mi?
Vatandaşının yaşadığı diz boyu yoksulluktan bihaber olan kaymakamlık, basın sayesinde Melek’in durumunu öğreniyor ve ona sahip çıkıyor. Kaymakamlığa sormak gerekmez mi; Melek’e sahip çıkmanız için ille de basında haber olması mı gerekirdi?
Peki ya belediyeler? Onlar ne işe yarıyor?
Muhtardan tutun da cumhurbaşkanına kadar bu ülkeyi yönetenler, vatandaşlarının yoksulluğundan bihaber olabilirler mi?
Türkiye’de kim bilir kaç Melek bu şekilde okula gidiyor. Kaç Melek geceleri yatağa aç giriyor. Kaç Melek’in babası işsiz. Ya da kaç Melek okula bile gidemiyor. Kaç Melek çocuk yaşta evlendiriliyor. Kaç Melek tecavüze uğradığı için aile meclisince öldürülüyor.
Peki, nasıl oluyor da bulunduğunuz yöredeki Melek’in yoksulluğundan haberiniz olmuyor?
Türkiye’nin gündemi ne terördür, ne böcek; Türkiye’nin gündemi işsizliktir ve yoksulluktur!
Kimse kendini kandırmasın!
Tülay HERGÜNLÜ

Haberin Devamı

Üç cüppenin anlamı nedir?

BİZ üniversi-tedeki öğretim üyeleri bazen bazı siyasetçilerimiz tarafından yöneltilen ‘kara cüppeli statükocular’ gibi ağır ithamlara maruz kalmaktadır. Korkarım ki bizim giydiğimiz bu cüppelerin anlamı dahi bilinmemektedir.
Dünyada üç görev vardır cüppe giymeyi gerektiren.
Yargıçlık, din adamlığı ve üniversite hocalığı.
Cüppenin bu üç uğraşla sınırlı olmasının ortak noktası ise temsil ettikleri vicdani sorumluluktur.
Böylesine evrensel bir olgunun küçümsenecek yanı yoktur.
Bu cüppeyi giyen de onu tenkit eden kişiler de bunun mesuliyetini bilmek zorundadır.
Prof. Dr. Cengiz KUDAY

GÜNÜN SÖZÜ

“Üniversiteler siyasal iktidarlara biat eden kurumlar değil, bilimsel çalışmaların, eğitim ve araştırma faaliyetlerinin özgürce yürütüldüğü ve ifade edildiği alanlardır.”
(Mehmet Yıldırım)

Haberin Devamı

Anaokuluna AKP meyvesi/images/100/0x0/55eabaa4f018fbb8f892f62c

BARTIN milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya ‘gazetecilik’ yaparak “Bu kadarına da pes... Siyaseti anasınıfına kadar soktular” diye bir açıklama yaptı.
Bartın’da merkez ilçeye bağlı bir okulun anasınıfında ‘Yerli Malı Haftası’ kutlamaları nedeniyle gerçekleştirilen etkinliğe katılan AKP Bartın İl Kadın Kolları üyelerinin minicik öğrencilere hazırlamış oldukları AKP logolu meyve tabaklarını dağıtarak okulları da ‘siyasi faaliyet alanları içerisine’ aldıklarını söyledi. “Yaşananlar tek kelime ile rezalettir. Bu tür bir siyasi faaliyete göz yuman okul yöneticileri hakkında derhal soruşturma başlatılmalıdır.”

Biliyor musunuz

- ‘DARBE Tutanakları’ isimli 10 ciltlik çalışmanın ilk iki kitabının; I. cilt Demirel, II. cilt eski Genelkurmay başkanları (Karadayı, Özkök ve Büyükanıt) olarak ANKA Yayınları’ndan çıktığını (Yayına hazırlayan Veli Özdemir, önsöz Dr. Serdar Taşçı), bu seriyi eski başbakanlar, eski siyasetçiler, gazete patronları ve gazeteciler vs olarak başka ciltlerin izleyeceğini...
- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, siyasi danışmanlığını yürüten Dr. Rasim Bölücek’i siyasal iletişim başdanışmanlığına getirdiğini...
- TÜRK Eğitim Sen’in, ataması yapılmayan 30 bin öğretmenin atamasının yapılması için Ankara’da yarın 11.00’de Toros Sokak’tan yürüyüşe geçileceğini Abdi İpekçi Parkı’nda bir miting yapılacağını...

Yazarın Tüm Yazıları