Türkiye’nin en büyük IKEA’sı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’nin en büyük IKEA’sı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2011 00:00

İlki 2008 yılında Bursa’da hayata geçirilen Anatolium Alışveriş Parklarının ikincisi olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı’nın ön açılışı yapıldı. Alışveriş parkında, Türkiye’nin en büyük IKEA Mağazası da yer alıyor.

MAYA Gurubunun ilkini 2008 yılında Bursa’da hayata geçirdiği Anatolium Alışveriş Parklarının ikincisi olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı’nın ön açılışı yapıldı. Ikea, Leroy Merlin, Kipa Extra ve Electro World mağazalarının yer aldığı Anatolium Alışveriş Parkı’ndaki 80 mağaza ise, sonbaharda Başkentlilerle buluşacak.

Anatolium Ankara Alışveriş Parkı’nda gerçekleşen açılışın ev sahipliğini, Maya Grubu Kurucu Başkanı İlyas Özsüer, Maya Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, MAYA Holding Üst Yöneticisi (CEO) ve IKEA Türkiye Ülke Müdürü Fuat Atalay yaptı.

MAYA Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Özsüer, “160 milyon dolar yatırımla gerçekleştirdiğimiz Anatolium Ankara Alışveriş Parkı, 170 bin metrekare kapalı alan ve 70 bin metrekare kiralanabilir alanıyla, 3 bin kişiye istihdam yaratacak” dedi.

Maya Holding ve IKEA Yönetim Kurulu Başkanı Özsüer, grubunun en yeni yatırımı olan Anatolium Ankara Alışveriş Parkı ile Ankaralılar için yeni bir cazibe merkezi yarattıklarını belirtti ve şunları söyledi:

Sinerji yaratan çekim merkezi

“Projemiz, hemen yanımızda NATA Grubu tarafından yapılan ve bu sonbaharda açılacak olan NATA-Vega Alışveriş Merkezi ve Outlet Center’la da sinerji yaratarak Ankara’nın en büyük çekim merkezlerinden birisi olacak.
Alışveriş parkında sanatsal etkinlikler için özel bir sanat apronu da kuruldu. 2 bin araç kapasiteli açık ve kapalı otopark alanımızla, yılda 10 milyonu aşkın ziyaretçi ağırlamayı hedefliyoruz.”

Maya Holding-IKEA Yürütme Kurulu Üyesi ve IKEA Ülke Müdürü Fuat Atalay da, şunları söyledi:

“IKEA Türkiye olarak en önemli amacımız, müşterilerimize kaliteli ve iyi tasarlanmış ürünlerimizi düşük fiyata sunmak, ev dekorasyonuna olan ilgiyi arttırarak pazarı büyütmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak.
38 ülkede yıllık 34 milyar doları aşan cirosu ile faaliyet gösteren IKEA, bulunduğu coğrafyalarda bin 700’ü aşkın büyük-orta ölçekli üretici ve 20 bin alt tedarikçi ile çalışıyor ve bulunduğu ülkelerde sektörel gelişmelere ve istihdam yaratılmasına büyük katkılar sağlıyor.”

Konuşmaların tamamlanmasının ardından IKEA’nın geleneksel kütük kesme seramonisi ile açılış gerçekleştirildi ve konuklarla birlikte IKEA mağazası gezildi. Saat 12.00’de ise çalışanların alkışları arasında vatandaşlar alışveriş merkezine alındı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!