Türkiye’nin en büyük ameliyathane kompleksi

Haberin Devamı

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Türkiye’nin en büyük ameliyathane kompleksini açmaya hazırlanıyor. Yıl sonunda hizmete girecek son sistem ameliyathanenin tüp geçitle hastaneye bağlantısı olacağını söyleyen Başhekimi Prof. Dr. Behzat Özkan, “55 milyon liraya mal olacak komplekste aynı anda 30 ameliyat yapılabilecek” dedi.
1982’de Atatürk Sağlık Sitesi İzmir Devlet Hastanesi olarak 54 dönüm arazi üzerinde hizmete başlayan hastanenin, 2006 yılında AMATEM, 2007 yılında da acil servis ve poliklinik binasının hizmete açılmasıyla yaklaşık 100 bin metrekare kapalı alana ulaştığını kaydeden Başhekim Prof. Dr. Özkan, şöyle devam etti;
“2012 sonunda ülkemizin fiziksel olarak en iyi ameliyathane binasının hizmete açılmasıyla hizmetlerimiz daha da büyüyecek. Yeni ameliyathane binası bitince, mevcut ameliyathaneleri oraya taşıyacağız. Komplekste 34 ameliyathane masası olacak ve aynı anda 30’un üzerinde ameliyat yapabileceğiz. Şu an yaklaşık 70 yoğun bakım yatağımız var. Üstü helikopter pisti olacak binanın altında 5 kat daha bulunuyor. 500 kişilik konferans salonu ile en alt katta 500 araçlık otopark mevcut.”

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük ameliyathane kompleksi


Çocuk acili geliyor
1 milyon nüfusa hizmet veren hastanenin devasa büyüklükte olmasına karşılık bir çocuk kliniği olmadığının altını çizen Özkan, “Vatandaş çocuğunu hastaneye alıp getiriyor, ama acilde biz çocuğa bakmıyoruz denildiği için başka hastaneye gidiyor. Bu vatandaş için büyük sıkıntıydı. Sağlık Bakanlığı’na başvurduk ve Çocuk Kliniği’nin ruhsatını aldık. Bununla ilgili Katip Çelibi Üniversitesi ile görüşüyoruz. Onlar öğretim üyesi almaya çalışıyor, biz de bakanlıktan doktor talep ettik. Çocuk Hastalıkları Kliniği’ne, ayrıca hastaneye Çocuk Acil de kuruluyor” dedi.

Türkiye’nin en büyük ameliyathane kompleksi

Haberin Devamı


Akapunktur sırada
İzmir Atatürk Eğitim Hastanesi olarak alternatif tıp akapunkturu da İzmirlilere getirmek için çalışmaları olduğunu anlatan Özkan, Katip Çelebi Üniversitesi ile birlikte yaklaşık 800 doktor, 700’ün üzerinde hemşire bulunan hastanede yemekhane, güvenlik ve diğer birimlerde 3 bin 150 personel çalıştığını kaydetti. Prof. Dr. Behzat Özkan, sadece İzmir değil Ege Bölgesi’ne sağlık hizmeti verdiklerini belirtti.


1.5 milyon hasta
1150 yatak kapasiteli hastanede günlük polikilink sayısının yazın 7 bin 500, kışın ise 9 bin 500 dolayında olduğunu söyleyen Özkan, “Yıllık ayakta muayane sayımız merkez hastanede 983 bin, semt polikilinkleri ile birlikte toplam 1 milyon 400 bin kadar. Ameliyat sayımız ise geçen yıl 23 bini geçti. İddia ediyorum Türkiye’nin en iyi acil servisi bizde. Acil sayımız yıllık 215 bin. Sadece acil servise başvuran hasta sayısı bu. Manisa, Balıkesir, Uşak, Muğla, Kütahya’dan toplam 17 bin hasta geliyor. Yılda 120 bin MR ya da BT çekiyoruz” diye konuştu.

Yazarın Tüm Yazıları