‘Türkiye NATO’da kalmalı’

Güncelleme Tarihi:

‘Türkiye  NATO’da kalmalı’
Oluşturulma Tarihi: Nisan 19, 2017 00:43

ANAYASA referandumunun sonucunun yankıları devam ediyor. Almanya, İngiltere ve Avusturya’dan açıklamalar gelirken, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Suudi Arabistan Kralı Selman, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı referandumun sonucundan ötürü tebrik etti.

Haberin Devamı

Açıklamalar şöyle:

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı dün akşam telefonla arayarak tebrik etti. Kremlin’den yapılan yazılı açıklamada, Suriye’de çözüm için iş birliğinin devam etmesi mesajının vurgulandığı belirtildi.

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Alman Bild gazetesine yaptığı açıklamada, Türkiye’nin NATO üyeliğini savunarak, Türkiye’nin NATO’da kalmasının uzlaşmayı kolaylaştıracağını söyledi. Von der Leyen, “Türkiye’deki gelişmeler bizleri zorlamakla birlikte, NATO dışındaki bir Türkiye ile ilişkilerin, NATO üyesi Türkiye ile ilişkilerden daha kolay olacağını kimse sanmasın” dedi.

İngiltere Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, “Türkiye’nin anayasa referandumunun sonuçlarını not ediyoruz, yüksek katılım vardı ve gün düzenli ve verimli bir tarzda geçti. Ancak İngiliz gözlemcilerin de yer aldığı AGİT’in ilk bulgularından ötürü kaygılıyız. Türk yetkilileri, AGİT ile işbirliği yapmaya teşvik ediyoruz” denildi.    

Haberin Devamı

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz Alman Bild gazetesine verdiği demeçte, “Türkiye için artık Avrupa kapısı kapanmıştır” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!