Türkiye moda devini uğurladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye moda devini uğurladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 12, 2007 12:44

İstanbul'da hayata gözlerini yuman iş adamı Vitali Hakko, Merter'deki Vakko fabrikasında ve Neve Şalom Sinagogu'nda düzenlenen törenlerin ardından Ulus'taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Haberin Devamı

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Beyoğlu'nda küçük bir şapka dükkanıyla başladığı çalışma hayatında kurduğu Vakko'yu zirveye taşıyan ünlü iş adamı Vitali Hakko'nun vefatının ardından Vakko ve Vakkorama mağazaları geçici olarak kapatıldı.

Adana'daki mağazaların kapı ve camlarına Vitali Hakko'nun resimlerinin yanı sıra “Şapka çıkarılacak bir yaşam sona erdi. Çağdaş Türk hazır giyim ve moda sektörünün duayeni, Vakko'nun kurucusu Vitali Hakko aramızdan ayrıldı. Büyük kaybımız dolayısıyla mağazalarımız 12 Aralık 2007 Çarşamba günü saat 14.30'a kadar kapalı olacaktır” yazısı asıldı.

Bu arada, Vakko'nun “www.vakko.com.tr” ve Vakkorama mağazalarının “www.Vakkorama.com.tr” adlı internet siteleri de geçici olarak kapatıldı. İnternet sitelerinde sadece Vitali Hakko'nun resmi ve “Vakkonun kurucusu ve yaratıcısı Vakko ailesinin değerli büyüğü, Vitali Hakko'yu kaybettik. Acımız sonsuzdur” yazısına yer verildi.

VİTALİ HAKKO İÇİN MERTER'DEKİ FABRİKA'DA TÖREN DÜZENLENDİ...

Haberin Devamı

Hakko için ilk tören Vakko'nun Merter'deki fabrikasında düzenlendi. Hakko’nun tabutu, fabrika bahçesinde kurulan çadırın içindeki platforma yerleştirildi. Burada gerçekleştirilen bir dakikalık saygı duruşunun ardından konuşan Hakko'nun iş ortağı Alberto Elhadef, “Aramızda Vitali Hakko'nun sihirinin değmediği kimse yoktur” dedi. Hakko’nun Cumhuriyet’in ilk girişimci kuşağından olduğuna vurgu yapan Elhadef,  Hakko'nun Türkiye'ye ilk hazır giyim kavramını, ilk modern mağazacılığı, ilk defileyi getirdiğini anlattı.

Vakko'da örgütlü olan Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Yedikule Şube Başkanı Sabahattin Çetin de, yaptığı konuşmada, “Hakko işçilerine baba şefkatiyle yaklaştı. Hiçbir zaman paramıza göz dikmedi. Bugün Türkiye'de böyle işverenler parmakla gösterilecek kadar az” diye konuştu.

Konuşmaların ardından, Hakko’nun naaşı Karaköy Büyük Hendek Caddesi'ndeki Neve Şalom Sinagogu'na doğru yola çıkarıldı.

Haberin Devamı

Sinagog’daki törene Vitali Hakko'nun eşi Ketty, oğlu Cem Hakko, kızı Sima Lodrik, kardeşi Albert, Cem Hakko'nun eski eşi Bettina, torunları ve yakınlarının yanı sıra Hükümeti temsilen Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, İstanbul Ticaret Odası Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye Musevileri Hahambaşı İshak Haleva, Türk Musevi Cemaati Başkanı Silvio Ovadio ve Türk Musevi Cemaati Onursal Başkanı Bensio Pinto, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve aralarında İshak Alaton, Rona Yırcalı, Erol Aksoy'un da bulunduğu iş dünyasından çok sayıda insan katıldı.

Haberin Devamı

Hakko’nun cenazesi, cemaatin başduahanı Hazan David Sevi'nin ve sinagogun başhahamının okuduğu duaların ardından, defnedilmek üzere Ulus'taki Arnavutköy Musevi Mezarlığı'na götürüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!