'Türkiye ligi tempolu Bundesliga taktik ağırlık'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ligi tempolu Bundesliga taktik ağırlık
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2014 14:54

BAYERN Münih alt yapısında yetişti. İkinci Bundesliga'da forma giydi. Bundesliga'ya Türkiye Süper Ligi üzerinden geldi.

Haberin Devamı

Üç yıl Galatasaray, üç yıl da Trabzonspor forması giyen 27 yaşındaki Ceyhun Gülselam'ın kısa bir de Kayserispor macerası bulunuyor. Şimdi ise çocukluğunun hayallerini süsleyen ligde, Bundesliga'da oynuyor. Hannover'in başarısı için ter döküyor. Bu yılın başında evlenen Ceyhun, Bundesliga hayalini gerçekleştirdiği için çok mutlu ve şanslı olduğunu söyledi.

İSTANBUL İLE HANNOVER KARŞILAŞTIRILAMAZ

İstanbul'dan sonra Hannover'e alışmakta zorluk çekip çekmediğini sorduğumda “İstanbul ile Hannover birbiriyle karşılaştırılamaz. Çok farklı iki kent. Ama benim alışma gibi bir sıkıntım olmadı. Bu yılın başında evlendim. Eşim de yanımda. Birlikte huzur içinde yaşıyoruz. İstanbul'daki sosyal hayat burada bulmak zor. Zaten antrenman yoğunluğu ve lig ile kupa maç trafiği büyük zamanımızı alıyor. Onun dışında da arkadaşlarla zamanımız geçiyor” dedi. Almanya'nın en başarılı futbol okullarından sayılan Bayern Münih alt yapısında futbol eğitimini tamamlayan Ceyhun, ikinci Bundesliga ekiplerinden Unterhaching'de oynadı. Oradan Trabzonspor'a transfer oldu. Başarılı üç yıl geçirince bu kez gönlündeki Galatasaray'a gitti.

GALATASARAY'DAN TEKLİF GELİNCE DURMAK OLMAZ

Galatasaray'a geçişi o dönemde çok tartışılmıştı. Ceyhun sarı kırmızılı takıma gidişini şöyle anlattı “Selçuk İnan, Engin Baytar ve ben Trabzonspor'dan beraber Galatasaray'a gittik. Üçümüzün birlikte takımdan ayrılması büyük tepkilere yol açtı. Ancak tepkiler bana yoğunlaşmadı. Daha çok diğer arkadaşlara yöneldi. Fatih Hoca'nın başında bulunduğu Galatasaray'dan teklif gelmesi benim için çok önemliydi. Galatasaray'dan teklif gelince durmak olmaz. Tabi ki hemen gittim. İyi ki de gitmişim. Üç yıl kaldım. Kimi zaman oynadım kimi zaman oynamadım ama çok güzel günlerim geçti. Futboluma çok şey kattım. Kendimi geliştirdim. Başarılı olduk” dedi.

HANNOVER'DE GENÇ BİR TAKIM VE YARDIMLAŞMA VAR

Hannover'de çok mutlu olduğunu belirten Ceyhun, son haftalarda Teknik Direktör Tayfun Korkut'un vazgeçilmezi oldu. İlk 11'de forma giyen Ceyhun “Transferde çıkan bazı pürüzler nedeniyle Hannover'e gelişim biraz gecikmeli oldu. Hazırlık aşamasında takım arkadaşlarımdan biraz geride kaldım. Ancak hocalarımın da yardımıyla aradaki açığı kapattım. Şimdi oynuyorum. Bir futbolcu için oynamaktan öte bir durum yok. Ben de daha fazla kendimi geliştirip giydiğim formayı sezon sonuna kadar çıkarmak istemiyorum. Çok genç bir kadromuz var. Takım içinde yardımlaşma çok üst seviyede. Herkes birbirine yardım ediyor” dedi.

TÜRKİYE LİGİ İLE BUNDESLİGA

Türkiye Süper ligi ile Bundesliga'yı karşılaştıran Ceyhun, iki ligin arasındaki farkı şu sözlerle ortaya koydu “Bundesliga kaliteli bir lig. Dünyanın sayılı liglerinden. Bana göre Türkiye ligi Bundesliga'ya göre daha mücadeleci geçiyor. Takımlar çok mücadele ediyor. Taktik ve teknikten çok mücadele ön planda. Bundesliga'da takımlar sahada ilk planda taktik ve teknik savaşına giriyor. Burada sahada taktiğe çok dikkat etmemiz gerekiyor. Sizden bu bekleniyor. Bundesliga ayrıca tempolu ve çok koşmanız lazım. Dünya şampiyonu olmuş bir ülkenin ligi. Elbette kalitesi bulunuyor” dedi.

HEDEFİMİZ YUKARILARA OYNAMAK

Hem Galatasaray hem de Trabzonspor'da her sezon başında hedefin şampiyonluk olduğunu hatırlatan Ceyhun “Hannover'de de hedef var. Hedef koymazsak başarılı olamayız. Bizim öncelikli hedefimiz üst sıralarda oynamak. Sezonu olabildiği en üst sırada tamamlamak. İyi başladık. Bu şekilde sürdürürsek hedefimize ulaşırız Takım geçen yıl büyük sıkıntılar yaşamış. Kulüp çevresinde bu sıkıntıları tekrar yaşamak istemiyor kimse. Köklü bir takım. Yıllardır Bundesilga'da oynuyor. Taraftar büyük ilgi gösteriyor” dedi. Türkiye'deki taraftar ile Bundesliga taraftarı arasında
da büyük bir fark olduğunu söyleyen Ceyhun “Türkiye'de seyirci çok fazla maçlara ilgi göstermiyor. Boş tribünlere oynuyorsunuz. Maça az seyirci geliyor ama ateşli bir taraftar grubu var. Burada ise seyirci maçlara çok ilgi gösteriyor. Tribünler dolu. 50 bin kişi maçı izliyor. Ama çok çok ses çıkmıyor. Türkiye'de 50 bin kişi maçı izlerse müthiş bir atmosfer olur.

Türkiye ligi tempolu Bundesliga taktik ağırlık
Korkunç bir gürültü çıkar” dedi. Teknik Direktör Tayfun Korkut ile çok iyi diyalogları bulunduğunu belirten Ceyhun, hoca ile Almanca konuştuklarını söyledi. Ceyhun “Sahada, soyunma odasında, antrenmanlarda hocamla Almanca konuşuyoruz. İkili konuşmalarda da hem Türkçe hem Almanca iletişim kuruyoruz. Takım içinde Türkçe konuşmak olmaz. İkimiz de Almanca biliyoruz. Bu yüzden hiçbir sıkıntı yok” dedi.

MİLLİ TAKIMDA OYNAMAK İSTİYORUM

Altı kez milli takımda oynayan Ceyhun, tekrar ay yıldızlı formayı giymek istediğini söyledi. Milli takım teknik heyetinin Hannover kulübüne kendisi ile ilgili geniş kadroda bulunduğu bilgisini gönderdiğini belirten Ceyhun “Milli takımda tabi ki onamak isterim. Ama bunu çok kafama takmak istemiyorum. Öncelikle kulübümde istikralı bir form grafiği yakalamalıyım. Sürekli oynamalıyım. İyi oynayınca beni zaten milli takıma davet ederler. Kulübe benim ile ilgili milli takım heyetinden 'geniş kadroda bulunuyor' bilgisi gelmiş. Böyle bir haber almam beni sevindiriyor. Motive ediyor. Herkes kendi ülkesinin milli takımında oynamak ister” dedi.

GALATASARAY KAZANIR

Bu haftaki Galatasaray Fenerbahçe derbisinin oynanacağını hatırlatınca, Ceyhun biraz iç geçirdikten sonra “İki takım arasındaki maçlar inanılmaz bir atmosferde geçiyor. Dünyanın en heyecanlı maçları Galatasaray ve Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmalardır diye düşünüyorum. Siz futbolcu olarak hazırlanmazsanız bile dış faktörler sizi maça hazırlar. Üzerinizde baskı kurulur. Önce eş, dost, tanıdık ve arkadaşlar günlerce önceden size bilet sormaya başlar. Maç havasına da böylece yavaş yavaş girersiniz. Ardından zaten televizyondaki futbol programları günlerce önceden maçı konuşur. Gazeteler yazar. İsteseniz de istemeseniz de bir hafta önceden bu maç aklınıza girer ve derbiyi düşünmeye başlarsınız. Sezonun en yoğun haftası olarak geçer. Bu haftaki maçı ben de izleyeceğim. Bizim maçımız Allah'tan erken başlıyor. Maç biter bitmez evin yolunu tutacağım. Gönlümde Galatasaray'ın kazanması yatıyor. Arkadaşlarım orada top oynuyor. Onlarla görüşüyorum. Üç yıl Galatasaray'ın ekmeğini yedim. Galatasaray'ın kazanacağını inanıyorum. Ancak derbi maçlarının skorunu ve sonucunu önceden tahmin etmek zor. Çok güçlü bir kadronuzda olsa o gün kafa olarak kim maça daha iyi hazırsa galip geliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!