Türkiye Kupası sahibini buluyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kupası sahibini buluyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2001 00:00


39. Türkiye Kupası, bugün Kayseri Atatürk Stadı'nda oynanacak final karşılaşması ile sahibini bulacak. Bir tarafta 18 yıllık kupa özlemine son vermek isteyen Fenerbahçe, diğer tarafta kupayı ikinci kez müzesine götürmeyi düşünen Gençlerbirliği var. Kayseri Atatürk Stadı'nda saat 19.30'da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Aydın yönetecek. Maç, TRT1 ve ATV'den naklen yayınlanacak.
Haberin Devamı

F.Bahçe, en son 1982-83 sezonunda Mersin İdmanyurdu'nu iki maç üzerinden oynanan final karşılaşmalarında 2-1 ve 2-0'lık skorlarla yenerek Türkiye Kupası'nı müzesine götürmüştü

Gençlerbirliği de tarihinde ilk kez final oynadığı 1986-87 sezonunda Eskişehirspor'u ilk maçta 5-0 yenip, ikinci maçta 2-1 yenilmesine karşın kupayı kazanan taraf olmuştu. Ankara ekibi 14 yıldır bu başarıyı tekrarlayamadı.

Her iki takım ligde birbirlerine birer kez üstünlük sağladı. Her iki takım da "Kazanacağız" diyor.

F.Bahçe ve G.Birliği arasındaki kupa finalinin başlama saati 19.30. Kayseri Atatürk Stadı'ndaki bu tarihi maçı Ali Aydın yönetecek. Karşılaşma, TRT-1 ve atv naklen yayınlayacak.

RÜŞTÜ OYNUYOR
Sarı lacivertli takımda geçtiğimiz hafta antrenman sırasında sakatlanan ve rahatsızlığı büyük ölçüde geçen Rüştü, bu akşamki maçyta kaledeki yerini alacak. Yönetim Kurulu Üyesi ve Dış İlişkiler Sorumlusu Ertuğrul Hataylı, yaptığı açıklamada tecrübeli kalecinin, bu akşam yüzde 99 oynayacağını belirtti.

BABANGİDA'NIN SÖZLEŞMESİ FESHEDİLDİ
G.Birliği dün sürpriz bir şekilde Babangida'nın mukavelesini feshetti. Hızlı bir operasyonla takıma kiralık olarak kazandırılan Babangida, dün sürpriz bir şekilde G.Birliği ile yollarını ayırmış oldu.

FİNALİSTLER VE KUPA SAYILARI
Türkiye Kupası’nın 38 yıllık geçmişinde finale yükselen takımlar ve kazandıkları kupa sayıları:

TakımlarFinalKupa
Galatasaray1813
Beşiktaş 105
Trabzonspor 105
Fenerbahçe84
Altay72
Ankaragücü52
Bursaspor41
Göztepe32
Eskişehirspor31
Gençlerbirliği11
Sakaryaspor11
Kocaelispor11
AdanaDemirspor1-
Boluspor1-
Mersinİdmanyurdu1-
Samsunspor1-
Antalyaspor1-
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!