Türkiye - Kazakistan maç özeti ve golleri (izle)

Güncelleme Tarihi:

Türkiye - Kazakistan maç özeti ve golleri (izle)
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 10:00

Türkiye A Milli Futbol Takımı, Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena'da Kazakistan’a karşı oynadığı mücadeleyi 3-1 kazandı. Ay-yıldızlılarımız galibiyeti getiren golleri 27. dakikada penaltı ile 29. dakikada Burak Yılmaz ve 82. dakikada Serdar Aziz kaydetti. Skoru belirleyen gol ise Kazakistan'lı Smakov'dan 87. dakikada penaltıdan geldi. İşte maç özeti, goller ve tüm detaylar. (Video İzle)

Haberin Devamı

Ay-yıldızlı ekimiz gruptaki ilk 3 puanını kazanarak iddiasını sürdürmeyi başardı. Olaylı başlayan gece Milli Takım'ın galibiyetiyle kapandı.

Volkan Demirel'in ısınmaya çıktığında bir takım taraftarın kendisine gösterdiği küfürlü protestoya tepki göstererek stadyumu terk etmesi adeta şok etkisi yarattı. Tecrübeli eldiven, teknik heyetin ikna çabalarına rağmen stadı terk etti.Volkan karşılaşmanın ilk yarısının son dakikalarında takım arkadaşı Emre Belözoğlu ile stadyuma geri döndü ve ikili soyunma odalarının bulunduğu bölgeden stadyuma giriş yaptı.

Maça bu moral bozukluğuyla başlayan A Milli Futbol Takımı’mız, şeytanın bacağını Kazakistan karşısında kırmayı başardı. Euro 2016 elemelerinde çıktığı 3 maçta 1 puan toplayan Türkiye, bu galibiyetle A Grubu'nda puanını 4'e çıkarırken Kazakistan ise 1 puanda kaldı. İşte FIFA sıralamasında 132. sırada olana Kazakistan'ı yenmeyi başarı sayan Türkiye’nin de içinde bulunduğu A Grubu’ndaki puan durumu.

Haberin Devamı

1. Çek Cumhuriyeti: 12
2. İzlanda: 9
3. Hollanda: 6
4. Türkiye: 4
5. Letonya: 2
6. Kazakistan: 1

Stat: Türk Telekom
Hakemler: Aleksei Eskov, Dmitri Mosyakin, Valeri Danchenko (Rusya)
Türkiye: Volkan Babacan, Ozan Tufan, Serdar Aziz, Semih Kaya, Caner Erkin, Selçuk İnan, Volkan Şen (Dk. 81 Gökhan Töre), Arda Turan, Olcay Şahan (Dk. 85 Mehmet Ekici), Umut Bulut (Dk. 74 Mehmet Topal), Burak Yılmaz
Kazakistan: Mokin, Gurman, Abdulin (Dk. 76 Maliy), Logvinenko, Lunin (Dk. 73 Schetkin), Tagybergen, Smakov, Shomko, Konysbaev, Islamkhan, Khizhnichenko (Dk. 82 Nurgaliyev)
Goller: Dk. 26 (Penaltıdan) ve Dk. 29 Burak Yılmaz, Dk. 82 Serdar Aziz (Türkiye), Dk. 87 Smakov (Penaltıdan) (Kazakistan)
Sarı kartlar: Dk. 7 Burak Yılmaz, Dk. 87 Mehmet Topal, Dk. 90 Arda Turan (Türkiye), Dk. 90 6 Nurgaliyev (Kazakistan)

MİLLİ MAÇTA VOLKAN ŞOKU

Dünya’nın tanınmış haber ajansları ve spor basını, Volkan Demirel’in sahayı terk etmesini birinci haber olarak gündemlerine taşıdı.

AS: VOLKAN DEMİREL'E IRKÇI SALDIRI
Milli kalecinin maç öncesi ısınma hareketleri sırasında sahayı terk etmesi olayına en değişik bakış ise İspanya’nın ünlü gazetesi AS’tan geldi. Gazetenin internet sitesinde manşette yer alan haber, "Volkan Demirel’e ırkçı saldırı" başlığıyla verildi.

Haberin Devamı

MARCA: VOLKAN DEMİREL SAHAYI TERK ETTİ
İspanya’nın Marca gazetesi de, "Kendi taraftarı tarafından kendisine küfür edilen Volkan Demirel sahayı terk etti" ifadesini kullandı.

REUTERS: TÜRK MİLLİ TAKIMI KALECİSİ MAÇTAN ÖNCE SAHAYI TERK ETTİ
Reuters haber ajansı ise Fenerbahçeli Volkan Demirel’in yaşadığı olayın, sarı lacivertli takımın en büyük rakibi olan Galatasaray’ın stadyumunda gerçekleştiğini haberinde vurguladı.
Sabah Gazetesi köşe yazarı Rıdvan Dilmen, Türkiye'nin grupta var olması için İzlanda'yı mağlup etmesi gerektiğini söyledi.

İşte o yazıdan bir bölüm;
"Maç öncesinde Volkan Demirel'e edilen küfürler ve onun maçta oynamaması gerçekten şaka gibi. Dünya bizimle dalga geçer. Görüntüleri izledim, Volkan uyarıyor, yapmayın diyor ama sonunda dayanamıyor. Ben federasyonun yerinde olsam o tribünü boşaltırdım. Yazık gerçekten çok yazı.

Haberin Devamı

"RAHAT BİR NEFES ALDIK"
Maça gelirsek ilk yarı Kazakistan gibi takımlara karşı oynamamız gerektiği gibi oynadık. Kazakistan karşısında Almanya da olsa böyle oynardı. Bu sonuçla Fatih Terim ve öğrencileri Mart ayına kadar rahat bir nefes aldı. 4 maçta 12 puan yapan Çek Cumhuriyeti artık bizim rakibimiz değil. Fatih Terim şu anda İzlanda'yı yendiğini kabul ediyor. Yoksa İzlanda'yı başka türlü geçemeyiz."

BURAK YILMAZ'IN PENALTI GOLÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

BURAK YILMAZ'IN İKİNCİ GOLÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SERDAR AZİZ'İN GOLÜNÜ İZLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ

SMAKOV'UN PENALTI GOLÜ İÇİN TIKLAYINIZ

Türkiye - Kazakistan maçından sonra bu capsler sosyal medyanın en çok paylaşılanlarından oldu...

Haberin Devamı

Türkiye - Kazakistan maç özeti ve golleri (izle)

Türkiye - Kazakistan maç özeti ve golleri (izle)

Türkiye - Kazakistan maç özeti ve golleri (izle)

BAKMADAN GEÇME!