Türkiye Kamu-Üniversitesi-Sanayi İşbirliği Toplantısı, AGÜ’de yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Kamu-Üniversitesi-Sanayi İşbirliği Toplantısı, AGÜ’de yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2017 12:29

Türkiye Kamu-Üniversitesi-Sanayi İşbirliği Toplantısı, AGÜ’de yapıldı

Haberin Devamı

KAYSERİ, (DHA)- KAMU-üniversite-sanayi işbirliğini en üst düzeyde uygulayarak, Türkiye’yi yüksek teknoloji üssü yapma vizyonuyla hareket eden, Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği (KÜSİ) Planlama ve Geliştirme Kurulu toplantısı, Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) ev sahipliğinde yapıldı.
Toplantı, Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı başkanlığında, Sümer Kampusu Seminer Salonu'nda yapıldı. Vali Yardımcısı Avcı, markalaşma çalışmalarına önem verilmesi gerektiğine dikkati çekti. Finlandiya ve Kore’den marka örnekleri veren Avcı, Türkiye'nin çok çeşitli alanlarda markalara ihtiyacı olduğunu söyledi. Avcı, şöyle konuştu:
"Finlandiya nasıl bir marka ile adından söz ettirdiyse, 'Samsung' markası Kore’yi nasıl uçurduysa, Türkiye’yi de bu şekilde bir kaç marka ve firma ile uçurmalıyız. Her alanda rekabet şart ama hiç olmazsa 3-5 dalda lider olmalıyız. Atatürk’ün deyimiyle bütün Türk milletinin hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkmamız için, elimizde böyle birkaç markaya ihtiyacımız var."
AGÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İrfan Alan da, AGÜ’nün vizyonunu ve misyonunu anlatan bir sunum yaptı. Üniversite sanayi işbirliğine büyük önem verdiklerini belirten Prof.Dr. Alan, bu kapsamda somut çalışmalar başlattıklarını kaydetti. Üniversite- sanayi işbirliği konusunda somut adımlarla ilerlenmesi gerektiğini vurgulayan Alan, Abdullah Gül Üniversitesi’nde bazı bölümlerin, derslerini çeşitli işbirlikleri ile sanayideki bazı firmalarda yaptığını ifade etti. Türkiye Kamu-Üniversite-Sanayi İşbirliği Planlama ve Geliştirme Kurulu Kayseri İl Temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Türkmen ise 2016 yılı faaliyetlerini, alınan kararları ve yapılacak uygulamaları anlattı. Türkmen, amaçlarının, kamu-üniversite-sanayi işbirliğinde paydaşlar arasındaki sinerjiyi artırmak, ulusal inovasyon ekosisteminde bu işbirliğini geliştirmek, Kayseri sanayisinin rekabet gücünü ve katma değeri yüksek, yenilikçi ürünler üretebilen yüksek teknoloji ağırlıklı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşturmak olduğunu ifade etti. Toplantıya, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kemal Apalak ve Kayseri Ticaret Odası Başkanı (KTO) Mahmut Hiçyılmaz, Kocasinan Belediyesi, Melikgazi Belediyesi, Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) ve Erciyes Teknopark A.Ş. ile çeşitli kurum ve kuruluşlardan temsilciler de katıldı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!