Türkiye ilk galibiyetini aldı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ilk galibiyetini aldı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2015 09:35

Türkiye, kadınlar milli takım düzeyindeki turnuvanın eleme gruplarındaki ikinci maçında Büyük Britanya'yı 2-1 yendi.

Haberin Devamı

Teniste, kadınlar milli takım düzeyindeki FED (Federasyon) Kupası'nın Avrupa elemeleri B Grubu maçında Türkiye, Büyük Britanya'yı 2-1 yenerek, gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, İpek Soylu ve Başak Eraydın'dan oluşan Türk Milli Takımı, Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de düzenlenen FED Kupası Avrupa elemeleri 1. Kategori B Grubu'ndaki ilk maçında Ukrayna'ya 2-1 yenilen Türkiye, ikinci maçını Büyük Britanya ile yaptı.

Türkiye, İpek Soylu'nun Johanna Konta'yı 2-0 (6-3, 7-6) mağlup etmesiyle Büyük Britanya karşısında 1-0 öne geçti. Teklerdeki diğer maçta dünya 38 numarası Heather Watson'ı 6-2, 3-6 ve 7-5'lik setlerle geçen Çağla Büyükakçay, farkın 2'ye çıkmasını sağladı. Galibiyeti garantileyen Türkiye, Pemra Özgen-Başak Eraydın çiftinin, Anna Smith-Jocelyn Rae ikilisine 6-2 ve 6-1'lik setlerle 2-0 yenilmesiyle Büyük Britanya'ya karşı oynadığı seriyi 2-1 kazandı.

Bu sonuçla gruptaki ilk galibiyetini elde eden Türkiye, yarın son maçında Lihtenştayn ile mücadele edecek. Büyük Britanya ise Ukrayna'nın karşısına çıkacak. Grupta iki maçını da kazanan Ukrayna lider durumda bulunuyor. Grupta, Türkiye ve Büyük Britanya'nın birer galibiyeti bulunurken, Lihtenştayn henüz galibiyetle tanışamadı.

Avrupa elemeleri 1. kategori 4 grupta mücadele eden 15 milli takım arasında gruplarını ilk sırada tamamlayanlar, Nisan ayında yapılacak play-off'ta karşılaşacak. Play-off eşleşmelerinde rakiplerine üstünlük sağlayan 2 takım, Dünya Grubu 2'ye yükselecek.

Eleme gruplarını son 2 sırada bitiren ekipler ise gelecek sene Avrupa elemeleri 2. Kategori'ye düşecek ve orada mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!