Türkiye ile özel bağlarımız var

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ile özel bağlarımız var
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2016 18:49

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye’yle gerilen ikili ilişkileri düzelteceği yönünde sıcak mesajlar verdi.

Haberin Devamı

30’u aşkın gazetenin oluşturduğu “Redaktionsnetzwerk” (RND) adlı Yazıişleri Ağı’na konuşan Merkel, Türkiye’yle “Gergin ilişkiler yerine iyi ilişkiler istiyorum” vurgusu yaptı. Almanya’da yaşayan 3 milyon Türkiye kökenli insan olduğuna dikkat çeken Merkel şöyle dedi: “Türkiye’yle Almanya’yı birbirine bağlayan özel bağlar var ve öyle de kalacak. Türkiye, NATO üyesi, önemli bir müttefik. Belirli çatışmaların çözümü için önemli. Herşeyden önce Suriye’de yaşanan dramı düşünüyorum. Türkiye 3 milyon Suriyeli aldı. Bu büyük bir performans.”

DARBEYİ HEMEN KINADIM

Merkel, 15 Temmuz ile ilgili de, “Ben bu darbe girişimini, tüm AB ülkeleri gibi hemen kınadım ve seçilmiş hükümet ve demokrasiden yana tavır aldım. Ama aynı zamanda tam da demokrasiye böyle bir darbede yargısal hesaplaşmanın hukuk devleti kuralları içinde yürütülmesini açıkça ifade ettim.”

Haberin Devamı

‘ALMAN HÜKÜMETİ B PLANI HAZIRLIYOR’

ALMAN Spiegelonline sitesi, her ne kadar Alman hükümetinin sesli olarak telaffuz etmese bile Türkiye ile mülteci anlaşmasının suya düşmesi ihtimaline karşılık B planı hazırladığını iddia etti. Maliye Bakanlığı’nın mülteci kriziyle ilgili bir hesaplama yaptığı, buna göre, anlaşmanın uygulamadan kalkması halinde Frontex sınır ajansının önlemleri arttırması, mültecilerin sınıra yakın kamplarda tutulması ve kotayla AB ülkelerine dağıtılmasının değerlendirildiği belirtildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!