Türkiye için PR çalışması

Güncelleme Tarihi:

Türkiye için PR çalışması
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2016 20:28

Türkiye aleyhine artan algı operasyonuna karşı iş dünyası ve hükümet, profesyonellerden yararlanacak ve büyük bir halkla ilişkiler (PR) çalışması başlatacak. Çalışma, bakanlarla iş dünyası temsilcilerinin bir araya geldiği Fikir Sofrası toplantısında kararlaştırıldı.

Haberin Devamı

İŞ dünyası 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Türkiye aleyhine artan algı operasyonuna karşın hükümetle birlikte çalışma yapacak. Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile Fikir Sofrası’nın toplantısında buluşan iş dünyası profesyonel bir destekle Türkiye’nin hikayesinin yeniden kurgulanması için halkla ilişkiler (PR) çalışmasına başlamaya karar verdi.

Türkiye ve dünyadan farklı isimleri iş dünyası ile bir araya getirmek amacıyla kurulan Fikir Sofrası Düşünce Platformu önceki akşam İstanbul Four Seasons Otel’de Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’nin katıldığı “Yeni Türkiye ve Ekonomide Güçlü Kalkınma Modeli” başlıklı bir çalıştay düzenledi. Üç ayrı oturumda yapılan çalıştaya aralarında Ahmet Arslan, Hüsnü Özyeğin, Begümhan Doğan Faralyalı, Ahmet Çalık, Ali Sabancı, Mehmet Ali Yalçındağ, Ali Kibar, Vahap Küçük, İmam Altınbaş, Nihat Özdemir, Faruk Eczacıbaşı’nın bulunduğu 30’a yakın iş insanı katıldı.

Haberin Devamı

Üç ayrı oturumda Türkiye’nin kalkınması, büyümesi, dışa açılması, demokratikleşmesi, hukuk devletinin güçlendirilmesi ve toplumsal refahın artırılması konularında hem iş dünyasının sorun ve önerilerini dinleyen hem de görüşlerini açıklayan üç bakan, daha sonra ortak bir toplantı düzenledi. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, “15 Temmuz’daki hain darbe girişiminden sonra Türkiye’nin imajını kötülemek için algı operasyonu sistematik olarak çalışmaya başladı. STK’ler, kamu kuruluşları ve iş dünyası ile elele bu önemli süreçi atlatacağız” dedi.

Çalıştayda farklı kesimlerden isimlerin bulunmasının sevindirici olduğunu ekleyen Naci Ağbal ise, “15 Temmuz sürecinde Türkiye’de demokrasi bilincinin nasıl yerleştiğini, nasıl kökleştiğini, vatandaşımız sözle değil eylemle uygulamaya geçirdi. Bu süreçler, Türkiye’deki demokratikleşmenin ve hukuk devletinin inşasına daha da katkı verecek” dedi. Çalıştaya katılanların ortak görüşünün Türkiye’nin büyüme ve kalkınma hikayesini hiçbir şekilde aksatmadan, daha da yukarıya çekecek şekilde sürdürmek olarak ortaya çıktığını ekleyen Ağbal, bu doğrultuda yatırım ve ihracatın çok önem kazandığını açıkladı. Ağbal, bu iki alanın ise Türkiye’nin rekabetçiliği ve büyümesinin kalitesini artıracak temel iki alan olduğunu anlattı.

Haberin Devamı

KADIN GİRİŞİMCİLİĞİNE BAKAN DESTEĞİ

ÇALIŞTAYA katılan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sanem Oktar’ın kreş ve turizm konusunda hazırladığı detaylı raporlar ise Bakan Naci Ağbal’dan övgü ve destek aldı. Bakan Ağbal, kadın girişimciliğinin ve istihdamının artırılmasına yönelik önerilerin kendisini çok sevindirdiğini belirterek, “Kadın istihdamı, her yıl daha fazla işgücü piyasasından pay alıyor ama maalesef henüz istediğimiz düzeyde değil” dedi. Oktar, “Sadece 300 TL teşvikle kadın istihdamı oranı 4-5 puan artırılabilir” dedi.

 



BAKAN Ağbal’ın dikkat çektiği konular arasında yapısal reformlar yer aldı.

Ağbal, Türkiye’nin ihtiyacı olan reformları da şöyle sıraladı: “Hukuk devleti inşa etmek istiyorsak, hukuk ve adalet reformu yapmamız lazım. Bir ülkede insan sermayesinin kalitesini artırmanın birinci yolu eğitimden geçer. Bunun için eğitim reformu yapmamız lazım. Diğeri de kamu yönetim reformu. Kamu adeta özel sektörün ayağına çelme takacak bir pozisyondaysa o zaman özel sektör rekabetçi olamaz. Devletin yapılandırılması, sivilleşme, devlet kurumlarının rasyonelleştirilmesi, bürokrasinin azaltılması gerçekten en önemli öncelikler. Bugün toplantıda da bunların ifade edilmesinden son derece memnunum. “

Haberin Devamı

ARZ DEĞİL TALEP ÖNE ÇIKACAK

Ortaya çıkan önerilerden bazıları şöyle:

Ana mesaj arz yönlü reform politikalarından talep yönlü politikalara geçilmesi.

Darbe girişimi sonrası Türkiye’nin bozulan imajına ilişkin iletişim stratejilerinin geliştirilmesi ve Türkiye’nin hikayesinin yeniden kurgulanması.
Profesyonel bir destek alarak uluslararası kamuoyuna yönelik STK, iş dünyası destekli, bölge ve sektör odaklı, PR çalışması yapılması.
Yatırımların sürdürülebilirliğine ilişkin kamuya düşen rolün revize edilmesi, maç başladıktan sonra kuralların değiştirilmemesi. Bu konuda Ağbal, global oyuncular nasıl oynuyorsa biz de aynı kurallarla oynayacağız dedi.

Bürokraside denetim süreçlerinin yenilenmesi. Ağbal, bu öneriyi desteklerken en iyi denetim “şeffaflıktır” yorumunu yaptı.
Sermaye ve bankacılık piyasasına ilişkin düzenlemelerin yapılması.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!