'Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır'

Güncelleme Tarihi:

Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2015 18:06

MHP Genel Başkan Bahçeli, "Bizim 'Hayır' dediklerimizde de hayır vardır ve her şey de ortadadır. Herkes müsterih olsun, 1 Kasım’dan sonra Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır" dedi.

Haberin Devamı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisince Anadolu Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 1 Kasım'da yapılacak milletvekilli genel seçimlerinin barış, huzur, olgunluk, güvenlik ve demokratik yarış içinde geçmesini temenni ederek, siyasi partilere ve milletvekili adaylarına başarılar diledi.

Türkiye'nin zor durumda, geleceğin ise bıçak sırtında olduğunu öne süren Bahçeli, "Huzurumuz darboğazda, iç barış ve kardeşlik ortamı buhrandadır. Terörizm, Türkiye'yi kana bulamış, adeta ölüme yatırmıştır. Bölücülük, mevki ve mevzi elde etmiştir. Türkiye, çıkmazdadır. Türkiye, sıkıntı ve sorun yumağıdır" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, ülkenin her değerinin, mirasının ve kutsalının "AK Parti saldırısına maruz kaldığını" savunarak, hükümetin politikaları yüzünden milli güvenlik duvarlarının yıkıldığını, milli his ve hassasiyetlerin aşındırıldığını, milli kimlik ve geleceğinin rehin alındığını ileri sürdü. 

Haberin Devamı

"BOMBACILAR, SUİKASTÇİLER KAÇACAK DELİK ARAYACAKTIR"

Devlet Bahçeli, milliyetçi-ülkücü hareketin varlığının her kirli kampanyanın parçalanmasına yeteceğini belirterek, "Türk Milliyetçileri varken bombacılar, suikastçiler, saldırganlar, kaçacak delik arayacaktır. MHP varken batı planlarına uşaklık yapanlar, rahat yüzü göremeyeceklerdir" dedi.

Alandakilere, "1 Kasım'da bayrağa, vatana, istikbale sahip çıkacak mısınız? 1 Kasım'da terör baronlarına, terörist himayecilerine, yıkım ve çözülme siyasetine kesin ve kesif bir darbe vuracak mısınız? 1 Kasım'da AKP'yi kenara ve kızağa çekip, MHP'yi seçecek misiniz? Ülkenin geleceğine, tertemiz vicdanlarınızla oy verecek misiniz?" diye soran ve "Evet" yanıtı alan Bahçeli, "Bu 'evetler', 1 Kasım'da Türkiye'nin kurtuluş habercisidir. Bu 'evetler', Türk Milleti'nin bağımsızlık ve var olma tercihidir" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 30 Eylül 2014 tarihine kadar DAEŞ'e terörist diyemediğini savunan Bahçeli, bu vahşi çetenin tehditlerinin devamlı alttan alındığını öne sürdü.

"TÜRKİYE'NİN YILMAZ BEKÇİLERİYİZ"

Haberin Devamı

Türkiye'nin önüne geçenlerin milliyetçi hareketle karşılaşacağını ifade eden Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin önüne kim geçerse, Türk Milleti'nin ufkunu kim perdelerse, milliyetçi hareketin kahır ve azmiyle tanışacaklardır. Terörü amasız, şartsız, fakatsız, bahanesiz bitirecek, kökünü kurutacak yegane kudret milliyetçi harekettir. Biz, müzakere etmeyiz, mücadeleyi gittiği yere kadar sürdürürüz. Biz, teröristlerden insaf beklemez, merhamet dilenmez, kiralık katillere hak ettiği ders ve cezayı korkusuzca veririz. Çünkü biz, Türkiye'nin yılmaz bekçileri, milliyetçi hareketiz."

"Biz gidersek beyaz toroslar gezer' diyorlar. Toroslar gezmiyor ama, çeteler her yere konuşlanıyor" diyen Bahçeli, "Torosu bilmeyiz, bu millet dolmuşa binmeyecek, dolduruşa asla gelmeyecektir" diye konuştu.

Haberin Devamı

"MHP HAYIRCI DEĞİL, HAYIR VE HASENAT SAHİBİ BİR MİLLET ESERİDİR"

AK Parti ile gerçekleştirilen koalisyon hükümeti kurma görüşmelerini de hatırlatan Bahçeli, söz konusu görüşmede ilkelerini açıkladıklarını, ancak bunlara "Hayır" denildiğini ifade etti. CHP'nin ise her şeye "Evet" dediğini, her ilkesini ikinci plana ittiğini ileri süren Bahçeli, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kılıçdaroğlu yüzde 60'lık bloktan bahsederken, birden bire AKP'nin dizinin dibine çökmüş, bir tek yalvarmadığı kalmıştı. AKP ile CHP 32 gün görüştüler, beş oturumda 35 saat toplantı yaptılar. Ne oldu, koalisyon kurabildiler mi? AKP'nin başından itibaren koalisyon kurmaya niyeti yoktu. 17 Ağustos'ta bizimle görüşmeden 4 gün önce, 'Erken seçim tek ihtimal' diyen, Davutoğlu' dur. 'Rabbimiz ve milletimiz tekrar seçim istiyor' diyen de Davutoğlu'dur. Davutoğlu bize yalnızca AKP azınlık hükümeti, erken seçim kararı, seçim hükümeti teklifiyle gelmiş, doğal olarak bizden olumsuz cevap almıştır. Kaldı ki, bunlara hiç kimsenin onay verdiği görülmemiştir. MHP hayırcı değil, hayır ve hasenat sahibi bir millet eseridir. Bizim 'Hayır' dediklerimizde de hayır vardır ve her şey de ortadadır. Herkes müsterih olsun, 1 Kasım’dan sonra Türkiye hükümetsiz bırakılmayacaktır."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!