Türkiye güvenli ülke

Güncelleme Tarihi:

Türkiye güvenli ülke
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 10:59

Yabancı yatırımcı güvenli ülkeleri tercih eder. Yabancı turist de öyle....

Haberin Devamı

Geçenlerde Berlin’de, TC Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (TYDTA) ile Yakın ve Ortadoğu Derneği (NUMOV) ortaklaşa bir etkinlik düzenledi.

Ekonomi ve Yatırım Partneri Türkiye başlıklı bu etkinliğe konuşmacı olarak TYDTA Başkanı Arda Ermut,

Türkiye güvenli ülke

Almanya Başbakanlık Dairesi Başkanı Peter Altmaier, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Hüseyin Avni Karslıoğlu ile TYDTA’nın Almanya Temsilcisi olan Hamburg’un eski Eyalet Başbakanı Ole von Beust katıldı.
İstanbul’da Sultanahmet meydanında girişilen bombalı saldırıda 8 Alman turistin yaşamını yitirmesinden sonra düzenlenen bu toplantıda, yaşanan tüm olumsuz gelişmelere rağmen Türkiye’nin güvenli bir olduğunun altı çizildi.

* * *

Haberin Devamı

Başbakan Angela Merkel’in sağ kolu olarak bilinen Peter Altmaier, iki dost ülke arasındaki ilişkileri her alanda artırarak sürdüreceklerini belirtirken, Alman yatırımcılara da “Türkiye’de yatırıma devam” çağrısında bulundu.

* * *

TYTDA Başkanı Arda Ermut, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yıldönümü olan 2023 yılına kadar Türkiye’yi dünya ekonomisinde söz sahibi bir ülke haline getirmeyi hedeflediklerini belirtirken, önümüzdeki yıllarda ekonomik alanda büyümenin ve yatırım desteğinin devam edeceğini söyledi.

Türkiye güvenli ülke

Ahmet Külahçı ve Fritz Joussen

* * *

Büyükelçi Hüseyin Avni Karslıoğlu da, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde olduğu gibi, dünyanın çeşitli kesimlerinde ekonomik alanda ciddi bir durgunluk yaşandığını hatırlatırken, geçen yıl Türkiye’nin büyüme hızının yüzde 3’ü geçtiğine ve bu yıl da yüzde 5’i bulmasından hareket edildiğine dikkat çekti.
Suruç’ta, Ankara’da ve İstanbul’da yaşanan terör saldırılarına rağmen, Türkiye’nin bölgede bir istikrar unsuru olduğunun da altını çizdi.
Tabii Türkiye’nin güvenli bir ülke olduğunu da söyledi.
TYDTA Almanya temsilcisi Ole von Beust de öyle.
Katılımcıların çoğu da onlar gibi düşünüyordu.

Haberin Devamı

İPTAL ETMEZDİM

Aynı günlerde Almanya’da akredite yabancı gazetecilerin oluşturduğu Yabancı Gazeteciler Cemiyeti (VAP), dünyanın en büyük tur operatörlerinden TUI’nin Yönetim Kurulu Başkanı Fritz Joussen ile Berlin’de bir toplantı yaptı.
Fritz Joussen, İstanbul’daki terör saldırısının Türkiye’ye yönelik ciddi bir tatil rezervasyonu iptaline yol açmasını beklemediklerini söyledi.
Saldırı sonrası insanlarda bir endişe, bir tedirginlik olsa da bunun çabuk unutulacağını da söyledi.
Kendi kendime “Acaba?” diye mırıldandım.

* * *

Çünkü bunun örnekleri vardı.
Tunus’ta, Mısır’da, Bali’de girişilen terör saldırılarından sonra yoğun bir rezervasyon iptali yaşanmıştı.
Bu ülkelere giden Alman turistlerin sayısında büyük ölçüde düşüş olmuştu.
TUI’nin Başkanı’na “Siz ailenizle şu durumda Türkiye’ye tatile gider misiniz?” diye sordum.
Türkiye’nin güvenli bir tatil ülkesi olduğunu söyledi ve “Şu an ailemle Türkiye’ye tatil planım olsaydı kesinlikle iptal etmezdim” dedi.

* * *

Haberin Devamı

Evet kısa bir süre önce TUI’nin Türkiye’ye dönük tatil rezervasyonlarında geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 40 civarında bir düşüş olduğu açıklandı.
Buna rağmen umarız TUI CEO’su Fritz Joussen haklı çıkar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!