Türkiye gitmeyecek de kim seçime gidecek

Güncelleme Tarihi:

Türkiye gitmeyecek de kim seçime gidecek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 13, 2017 23:42

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Bu ülkede kim rejim tartışması açıyorsa biliniz ki bunların derdi rejim değil, başka bir şeydir. Türkiye’de böyle bir mesele olmadığını herkes gibi onlar da gayet iyi biliyor” sözlerine, “Bal gibi rejim değişikliğidir” tepkisini gösterdi. Kılıçdaroğlu, Meclis’te bir grup gazeteciyle sohbetinde özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yönetim biçimini değiştiriyorlar mı? Değiştiriyorlar. Başbakanlık kalkıyor mu? Kalkıyor. Meclis’in yetkileri büyük ölçüde Saray’a veriliyor mu? Veriliyor. Cumhurbaşkanı’na sürekli kanun çıkarma yetkisi veriyor mu? Veriliyor. Bu rejim değişikliğidir. Milleti aldatmaya çalışmasınlar.

(MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘erken seçim’ sözleri) Milletvekilleri iradelerine sınır getirmek, yönlendirmek ahlaken de siyaseten de doğru değil. Eğer seçim varsa, seçim istenir ve seçime gidilir, bu kadar basit bir şey. Türkiye seçime gitmeyecek de kim gidecek. Söylüyoruz zaten; Türkiye şu anda yönetilmiyor. Kimin yönettiği belli değil Türkiye’yi. Bu yapıyla gitmez ve bu yapı Türkiye’yi daha çok daha derin sorunlarla karşı karşıya getirecek.”

GÜÇ SARHOŞU OLMAMALI
Kılıçdaroğlu, Twitter’dan ise şu mesajı paylaştı: “Cumhurbaşkanlığı, ne millete tahakküm ne de bir şahsın sınırsız egosunu tatmin makamıdır. Cumhurbaşkanları, insanın doğuştan gelen hakkını dahi, sanki kendisinin bahşettiğini sanacak kadar güç sarhoşu olmamalıdırlar. Cumhurbaşkanları, bekası için, muhalefet eden ve rakip gördüğü herkesi düşman ilan etmeye çalışmamalıdırlar.” 

BAKMADAN GEÇME!