Türkiye genelinde elektrik kesildi, hayat durdu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye genelinde elektrik kesildi, hayat durdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2015 14:05

Ülke genelindeki elektrik kesintisi, Manisa’nın Soma İlçesi’ndeki madenlerde de üretimi olumsuz etkiledi. İlçede üretimde olan Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.’ye bağlı Atabacası ve Işıklar ile İmbat Madencilik’te ait kömür ocaklarında da üretim durdu.

Haberin Devamı

Yerin metrelerce altındaki işçilerin, güvenlik noktalara yönlendirilip bekletildiği belirtildi. Madencilerin havalandırma sisteminin sorunsuz çalıştığı, jeneratör enerjisinin yaklaşık üç saat daha yeteceği kaydedildi. Bununla birlikte elektrik kesintisinin uzun süreceğinin öğrenilmesinin ardından işçilerin madenlerden çıkarılması yönünde karar alındığı da belirtildi.

ADANA’DA METRO SEFERLERİ DURDU

Türkiye genelinde yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle Adana’daki metro seferleri durdu.

Saat 11.00 sıralarında çevre illerle aynı anda kesilen elektrik nedeniyle Adana kent merkezinde, trafik ışıkları çalışmadı. Sürücüler kavşaklarda geçmek için kendi inisiyatiflerini kullanırken zor anlar yaşadı. Metroya binmek için duraklara gelen vatandaşlar ise ek sefer yapan otobüsleri kullanarak gidecekleri yere ulaştı. Şakirpaşa Havalimanı ve hastaneler ise jenaratör kullanarak aksamayı önlemeye çalıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!