Türkiye Gaziantep’in Kurtuluş Koşusunda Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Gaziantep’in Kurtuluş Koşusunda Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2015 15:21

TÜRKİYE GAZİANTEP’İN KURTULUŞ KOŞUSUNDA BULUŞTU

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Atletizm Fedarasyonu ve Gaziantep Valiliği işbirliğiyle, Gaziantep’in düşman işgalinden kurtuluşunun 94. Yıl dönümü kapsamında “Gaziantep Kurtuluş Koşusu” düzenledi.
Türkiye genelinde 55 ilden 24 bin 941 sporcu ve vatandaşın katıldığı yarışmada, Vali Ali Yerlikaya, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep milletvekilleri Nejat Koçer, Ahmet Uzer, Mehmet Erdoğan ve ilçe belediye başkanları da koştu. Rekor katılımın olduğu yarışma, renkli görüntülere sahne oldu.
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, etkinlikte yaptığı açıklamada, 94 yıl önce atalarımızın bizlere büyük bir miras bıraktığını söyledi. "Bastığın yerleri toprak deyip geçme tanı, Düşün altında binlerce kefensiz yatanı, Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı, Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı" diyen ataların torunlarıyız biz” diyen Şahin, "O yüzden Mustafa Kemal Atatürk, iki gazi buluştuğu zaman bize dedi ki; Ben Gazianteplilerin gözlerinden nasıl öpmem ki, onlar yalnızca Gaziantep’i değil bütün Türkiye’yi, bütün Anadolu’yu kurtardılar. Selam olsun atalarımıza, şehitlerimize, gazilerimize. Bugün halk koşusuyla bir şey söylüyoruz; Biz 94 yıl önceyi unutmadık, unutturmayacağız. Biz atalarımızdan aldığımız güçle Cumhuriyet’in 100. yılına gidiyoruz. Dünyanın en büyük 10 ekonomisi olmaya gidiyoruz" dedi.
Gaziantep Valisi Ali Yerlikaya ise, düzenlenen organizasyonla ecdadın unutulmadığını ve şehitleri rahmetle, minnetle ve şükranla andıklarını belirtti.
DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ VERİLDİ
Türkiye’nin dört bir yanında katılımın olduğu koşuda, 10 bin metre ve 7 kategoride gerçekleştirilirken, 5 Kilometrede de halk koşusu düzenlendi. 35-39 Yaş Grubu, 40-44 Yaş Grubu, 45-49 Yaş Grubu, 50-54 Yaş Grubu, 55-59 Yaş Grubu, 60-64 Yaş Grubu, 65 ve üzeri ile halk koşusu kategorilerinde yapılan koşuya, yaş sınırı olmaksızın herkes katıldı. Kadın ve erkek kategorilerinde gerçekleştirilen koşuda mili atletler de yer aldı. Katılımcıların dereceye girebilmek için kıyasıya mücadele ettiği 10 kilometrelik "Kurtuluş Koşusu"nun ardından gerçekleştirilen 5 kilometrelik "Halk Koşusu ve Yürüyüşü"ne Vali Yerlikaya, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve vatandaşlar katıldı.
Öte yandan yarışma sonunda dereceye girenlere madalya, kupa ve katılım belgesi ile ödül verildi. Törene, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, İl Emniyet Müdürü Erhan Gülveren, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yanmaz, Büyükşehir Belediye yetkilileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!