Türkiye, EURO 2012 için finale kalamadı...

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, EURO 2012 için finale kalamadı...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2005 17:24

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahibi olmak için yarışan Türkiye, Yunanistan'la birlikte elendi.

Haberin Devamı

UEFA Organizasyon Komitesi'nin Malta'da yapılan toplantısında, Yunanistan, İtalya, Hırvatistan-Macaristan ve Polonya-Ukrayna ile birlikte 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği için aday olan Türkiye, 3 ülkenin yer aldığı finale kalamadı. Elenen diğer ülke ise Yunanistan oldu.

Malta'da 2 saat süren toplantının ardından yapılan kısa açıklamada, aday ülke sayısının 3'e indirildiği, Türkiye ve Yunanistan'ın elendiği, İtalya, Hırvatistan-Macaristan ve Polonya-Ukrayna'nın finale kaldığını açıklandı. Finalde İtalya ile çekişeceğine kesin gözüyle bakılan Türkiye'nin elenmesi büyük sürpriz olarak değerlendirildi.

TÜRKİYE'YE 6 OY
 
Avrupa Futbol Federasyonları Birliği Organizasyon Komitesi'nin 2 gündür Malta'da devam eden toplantısında, 2012 Avrupa Futbol Şampiyonası finallerini düzenlemeye aday ülkelerin 5'ten 3'e düşürülmesi için yapılan oylamada Türkiye 6, Yunanistan ise 2 oy alarak şampiyonayı düzenleme hakkını yitirdi.

2008 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı düzenlemek için ortak aday olan ancak başarılı olamayan Türkiye ve Yunanistan, 2012 için yaptığı ayrı ayrı başvurudan da bir sonuç çıkaramadı.

Haberin Devamı

Türkiye ve Yunanistan'ın şampiyonayı düzenlemek için aday olan diğer rakiplerinden İtalya 11, Hırvatistan-Macaristan ortaklığı 9, Polanya-Ukrayna ortaklığı ise 7 oy toplayarak ilk 3 arasına girdi.

Şampiyonayı düzenleyecek ülke 8 Aralık 2006 tarihinde İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak final oylamalarıyla belli olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!