Türkiye’den Eurovision’a Yüksek Sadakat

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’den Eurovision’a Yüksek Sadakat
OluÅŸturulma Tarihi: Ocak 02, 2011 00:00

Atiye, Ayna, Hayko Cepkin, Hande Yener gibi pek çok şarkıcının isminin anıldığı Eurovision’daki belirsizlik ortadan kalktı. Türkiye’yi Almanya’da yapılacak Eurovision 2011 Şarkı Yarışması’nda Yüksek Sadakat grubunun temsil etmesine karar verildi.

Haberin Devamı

TRT’nin hazırladığı yılbaşı özel programında, Türkiye’yi 2011 yılında Almanya’da yapılacak Eurovision şarkı yarışmasında Yüksek Sadakat grubunun temsil edeceği açıklandı. Grup üyelerinin 30 Aralık’ta sunulan teklifi kabul ettiği, bu yüzden 15 gün sonra çıkarmayı planladıkları albümlerini de ertelediği öğrenildi.

Almanya’nın Düsseldorf Kenti’nde düzenlenecek 2011 Eurovision şarkı yarışması yarı finalleri 10 ve 12 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Büyük final ise 14 Mayıs’ta gerçekleşecek. Bu yüzden grubun 20 gün içinde üç yeni şarkı hazırlaması gerekiyor. Önümüzdeki hafta düzenleyecekleri basın toplantısıyla medyadan sessizlik izni isteyecek olan grubun stratejik bazı kararlar da alması bekleniyor.

1997’de müzik yazarı Kutlu Özmakinacı tarafından Filinta adıyla kurulan Yüksek Sadakat, çok sayıda eleman değişikliğinin ardından Kenan Vural, Uğur Onatkut, Serkan Özgen, Alpay Şalt ve Kutlu Özmakinacı’dan oluşan şu anki kadrosuna kavuştu.

EUROVISION’DA BU YIL

- Avusturya, üç yıl, Ä°talya ise tam 14 yıl aradan sonra Eurovision yarışmasına yeniden katılacak.Â

- 43 ülke, katılımlarını şimdiden onayladı. Slovakya daha önce katılmayacağını açıklasa da sonradan kararını değiştirdi.

- San Marino da iki yıl aradan sonra bu yarışmaya tekrar katılacaklar arasında. Macaristan ise bir yıl aradan sonra yine yarışmada.

- Yarışmanın sunuculuğunu Anke Engelke, Judith Rakers ve Stefan Raab yapacak.

- Geçen sene birinciliği alan ev sahibi ülke Almanya’nın yarışmacısı bu sene de Lena Meyer Landrut olarak belirlendi.

- Bosna Hersek’i daha önce Emina Türkcan’la da düet yapan ve ikinci kez Eurovision’a katılan Dino Merlin temsil edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!