Türkiye’de Eğitim Gören Yabancı Uyruklu Öğrenciler İftarda Buluştu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de Eğitim Gören Yabancı Uyruklu Öğrenciler İftarda Buluştu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 2015 10:11

Yabancı uyruklu öğrenciler Esenyurt Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Kendilerini aile ortamında hissettiklerini belirten öğrenciler Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’na teşekkür etti.
Türkiye’de eğitim gören 16 ülkeden 300’ü aşkın yabancı uyruklu öğrenci Esenyurt Belediyesi Nikah Sarayı’nda düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, iftar alanına gelerek öğrencilerin masalarını gezdi. Öğrencilerle kısa süre de olsa sohbet eden Başkan Kadıoğlu, öğrencilerin isteği üzerine öğrencilerle fotoğraf çektirdi. İftar vaktinin gelmesinin ardından Başkan Kadıoğlu ve öğrenciler dua ederek oruçlarını açtı.
Yabancı öğrencilerle iftar sofrasında bir araya gelmekten son derece mutlu olduğunu belirten Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, “Bu akşamki iftarımızı öğrencilerle yaptık. Yukarıda Türk öğrencileri ağırladık. Onların hepsine burs verdik. Burada da yine kendilerine bir şekilde destek olduğumuz Afrika’dan ve Kanada gibi yerlerden gelen öğrencilerimiz var. Biz bu öğrencilerimizle kaynaşmak istiyoruz. Türkiye’yi çok seven bu Afrikalı kardeşlerimiz ki içlerinde Hıristiyanlar da var. Bunlarla kaynaşmak, en azından dünya gerçeklerini de karşılıklı olarak konuşmak istiyoruz. Zaten hepsi anlıyor dünyada kim ne yapıyor. Buraya da iftar için geldiler. Oruçlarını tutuyorlar. Dünya gençliğini bir araya getirmek güzel bir keyif. Ben çok mutluyum” diye konuştu.
Kendisini aile ortamında gibi hissettiğini belirten Suriyeli Esma Anumar, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu bizi iftara davet etti.biz yabancı öğrenciler olarak biz geldik. Her şey güzel görünüyor. Biz burada yalnızız. Biz bu iftar sayesinde bir aile ortamında hissettik kendimizi. Ramazan’da aile çok önemli biz aile gibi beraber oturup iftarımızı açtık. Çok güzel oldu” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!