Türkiye’de çocuk mobilyasını babaanne seçiyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye’de çocuk mobilyasını babaanne seçiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 08, 2011 00:00

Bebek ve çocuklara yönelik Théophile et Patachou ürünleri, geçen hafta Nişantaşı’ndaki Kid’s Story mağazasında satışa sunuldu. Kraliyet aileleri ve Angelina Jolie-Brad Pitt gibi ünlü çiftler tarafından tercih edilen markanın yaratıcısı ve tasarımcısı Isabelle Thys ile markası ve çocuk mobilyalarında 2011 trendlerini anlattı

İdeal bebek ya da çocuk odası nasıl olmalı sizce?
- Öncelikle anne kendini iyi hissetmeli odada. Bebek odaları için benim favori rengim temizliğin ve masumiyetin rengi olan beyaz. Mobilyalar beyaz ya da fildişi olsun. Sonra beğendiğiniz renklerdeki aksesuvarlarla odayı hareketlendirin. Böylece sıkılınca tüm takımı değiştirmek yerine küçük dokunuşlarla yepyeni bir odaya sahip olabilirsiniz.

Mobilyalarınızı tasarlarken en önem verdiğiniz noktalar neler?
- Bazı temel şeyler tartışılmaz bence. En sağlıklı, en kaliteli malzemeleri kullanıyorum. Pamuklu kumaşlar tamamen organik. Kullandığımız boyalar da kesinlikle sağlığa zararsız. Burası yeni açılmış bir mağaza. Normalde kokudan duramamalıydık. Mobilya gibi kokuyor mu sizce içe risi?

Çocuk mobilyalarında 2011’in öne çıkan trendleri neler?
- Mevsimsel olarak değişmiyor çocuk odalarında trendler. Klasik bir koleksiyonumuz var. İki senede bir yeni koleksiyon çalışıyoruz. 2011 için de iki yeni koleksiyon hazırladık. Mayıs ayında satışa sunulacak. Ayrıntı veremem ama bayılacaksınız.

Kızlara pembe erkeklere mavi klişesiyle ilgili ne düşünüyorsunuz?
- Modası geçmiş bir bakış bence. Hem kızlar hem de erkekler için beyaz, bej ya da mor moda. Gri de revaçta. Grinin yeniden doğduğu bir yıl olacak 2011. Yeni koleksiyon çok gizli ama size tasarımlarımızda gri hakimiyeti olacağını söyleyebilirim.

BELÇİKA’DA ANNELER SİZDE KAYINVALİDELER SEÇİYOR

Genelde mobilya seçimini kim yapıyor evde? Kimin dediği oluyor?

- Belçika’da annenin kararı ve zevkleri önemli. Buradaysa ailenin, özellikle de erkeğin ailesinin sözü geçiyor. Kayınvalideler çok etkili galiba Türkiye’de. Bazen insanlar 5-6 kez görmeye geliyorlar mobilyaları. Önce yalnız, sonra eşleriyle, sonra aileyle. Aile meclisi toplanıyor mobilya alırken. Hatta Belçika’da bazen aynı takımdan iki tane alınıyor. Biri eve, diğeri büyükanneye. Çocuk iki evde de yabancı hissetmiyor böylece kendini. Bunu yapamayanlar aynı battaniye ya da oyun halısından iki tane alabilirler.

Théophile et Patachou ismi nereden geliyor peki?
- Belirli bir sebebi yok. Kafamda bir görüntü var. Théophile küçük bir erkek çocuk ve Patachou da onun elinde tuttuğu oyuncak ayısı. Markanın maskotu olan oyuncak ayı da bu fikirden doğdu zaten.

Sizin çocuğunuz var mı?
- Şimdilik yok. Artık 40’lı aşlarda anne olmak moda. Ben de bir tasarımcı olarak modayı takip etmeliyim elbette, değil mi?

5 YILDIZLI OTEL MARKASI

Théophile et Patachou dünyanın en ünlü isimlerinin tercih ettiği Belçika kökenli bir marka. Angelina Jolie ve Brad Pitt çifti, kraliyet aileleri ve 5 yıldızlı oteller, çocuk odaları için bu markayı seçiyor. Marka bazen özel siparişler de alıyor. Mesela son dönemde Paris’teki Ritz Oteli’nin kral dairesi ve süitleri için normalden daha küçük yataklar tasarlamışlar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!