Türkiye cennet

Güncelleme Tarihi:

Türkiye cennet
Oluşturulma Tarihi: Haziran 15, 2012 01:21

Chelsea’nin petrol milyarderi sahibi Roman Abramovic, ülkemizi çok sevdiğini dile getirdi.

Haberin Devamı

ALMANYA ile Hollanda arasında oynanan ve Panzerlerin 2-1 kazandığı karşılaşmanın öncesinde Kharkiv’deyiz. Şehrin tek 5 yıldızlı oteli olan Premium Palas’ın lobisinde yürüyoruz.

Otelin lobisinde tam bir yıldızlar geçidi var. Ancak içlerinden birisi var ki, son yıllarda dünya futbolunun en spektaküler isimlerinden... Chelsea’nin sahibi Roman Abramovic.

En iyiler gelecek
Londra ekibinin dolar milyarderi sahibi, yakın arkadaşı Chelsea’nin eski teknik direktörü olan Avram Grant ile konuşuyor. Türkiye’den geldiğimi ve TRT’de çalıştığımı söyledim. Rus işadamı, “Ooo! Türkiye çok fantastik bir ülke. Tam bir cennet. Bayılıyorum ülkenize” dedi.

Kendisine, turnuvadan futbolcu bakıp bakmadığı hakkında bir soru sordum... “Tabii ki. Kupanın en iyi oyuncuları Chelsea’de olacak” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Sheva'nın dönüşü

ADINI Ukrayna edebiyatının asi adamı Taras Shevchenko’dan alıyor... Milan’da oynadığı futbol hala hafızalarda. Onun adı Andriy Shevchenko. Kariyerinin son yıllarını Dinamo Kiev’de geçiriyor... Euro 2012’de İsveç maçında attığı 2 golle devleşti. Aslında o bu kupada hiç olmayacaktı. Hikayesi ise, şöyle...

Program için gittiğim Ukrayna’da futbol federasyonu başkanı Hryhoriy Surkis ile görüştüm. Bana, “Oleh Blokhin’e kalsa, Shevchenko’yu kadroya almayacaktı. Genç bir kadro ile turnuvaya gitmek istediğini söyledi. Ama ben ‘Olmaz. O senin en büyük yardımcın olacak’ dedim” dedi.

İsveç maçında tüm gözler onun üzerindeydi. İki gol attı. Gözlerim o sıra Blokhin’deydi. O da çok mutluydu. Sheva’yı alkışlatmak için oyundan çıkarttı. Kenara gelince de sarıldı. Ve böylece bütün buzlar eridi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!