Türkiye Bule Nur’a sahip çıktı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Bule Nur’a sahip çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 01:09

Milyonda bir görülen ‘epidermolizis bülloza’ hastalığına yakalandıktan sonra vücudunu saran yaralar nedeniyle mum gibi erimeye başlayan 2.5 yaşındaki Bule Nur’a, tüm Türkiye sahip çıktı. Hayırseverler minik kız için harekete geçerken, Sağlık Bakanlığı da tedavi olabilmesi için devreye girdi.

Haberin Devamı

Halk dilinde ‘kelebek hastalığı’ olarak bilinen ‘epidermolizis bülloza’ hastalığına yakalanan ve vücudunu saran yaralar nedeniyle mum gibi eriyen 2.5 yaşındaki Bule Nur Karakaş’ın Ankara Hürriyet ve hurriyet.com.tr’de yayınlanan haberinin ardından, önce Ankara sonra da tüm Türkiye minik Bule Nur için seferber oldu. Haberi okuyan vatandaşlar, minik Bule Nur’a yardım etmek için aradı. Çok sayıda okur, Hürriyet Sosyal’den de yardım etmek istediklerini yazdı.

MUAYENE EDİLDİ

Sağlık Bakanlığı da Bule Nur’u dün ambulans ile evinden aldırarak, Ankara Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hematoloji Onkoloji Acil Bölümü’nde muayene ettirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Hastane Başhekimliği’nin hasta hakkında bilgilendirildiği belirtilirken, “İlgili bölüm doktorları tarafından muayene işlemleri tamamlandıktan sonra hastanın tedavisi düzenlenecek ve hastaneye yatışı uygun görüldüğü takdirde yatışı sağlanacaktır. Aile bireyleri ve hastane yetkilileri ile iletişimimiz devam ediyor” açıklaması yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!