Türkiye bu maçı konuşuyor

Güncelleme Tarihi:

Türkiye bu maçı konuşuyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2013 16:01

Ptt 1. Lig'de 14. haftasında Mersin İdmanyurdu'nun Samsunspor'u ağırladığı maç hem gol yağmuruna hem de muhteşem bir geri dönüşe sahne oldu.

Haberin Devamı

18. dakikada 3-0 öne geçen konuk takım Samsunspor üstünlüğünü koruyamadı ve maçı 5-4 kaybetti.

NEFESLERİ KESEN MAÇTAN KARELER

Stat: Tevfik Sırrı Gür
Hakemler: Murat Özcan, Esat Sancaktar, Mehmet Kapluhan
Mersin İdmanyurdu: Mahmut Bezgin (Dk. 46 Behram), Anıl, Ömer (Dk. 23 Mahmut Temür), Güven, Lawal, Ben Yahia, Veli (Dk. 23 Emrah), Efe, Mehmet Yıldız, Nurullah, Nduka
Samsunspor: Soner, Cemil, Fatih, Turgay (Dk. 81 Canberk), Erdem, Musa Aydın (Dk. 61 Doğan), Serkan (Dk. 68 Musa Sinan Yılmazer), Umar, Murat, Şaban, Adilovic
Goller:
Dk. 4 Erdem, Dk. 10 ve 18 Umar, Dk. 69 Musa Sinan Yılmazer (Samsunspor), Dk. 56 ve 86 Mehmet Yıldız, Dk. 59 ve 71 Emrah, Dk. 90+3 Lawal (Mersin İdmanyurdu)
Sarı kartlar: Dk. 24 Nduka, Dk. 27 Ben Yahia, Dk. 33 Mahmut Temür, Dk.42 Güven, Dk. 45 Mehmet Yıldız, Dk. 75 Emrah, Dk. 90+3 Lawal (Mersin İdmanyurdu), Dk. 58 Musa Aydın, Dk. 69 Adilovic, Dk. 81 Musa Sinan Yılmazer, Dk. 86 Şaban (Samsunspor)
Kırmız kart: Dk. 90 Doğan (Samsunspor)

9 GOL 1 KIRMIZI KART
Muhteşem bir mücadeleye sahne olan maçta Samsunspor 5. dakikada Erdem Şen, 10. ve 18. dakikada Umar Amninu'nun golleri ile ilk yarı 3-0 sona erdi.

Haberin Devamı

Ev sahibi Mersin İdmanyurdu seyircisinin desteğini de arkasına aldı ve 57. dakikada Mehmet Yıldız, 59. dakikada Emrah Bozkurt'un golleri ile skoru 3-2'ye getirdi. 59. dakikada kontra atakta golü yiyen Mersin İdmanyurdu, 71. dakikada Emrah'ın 86. dakikada Mehmet Yıldız'ın golleri ile skoru 4-4'e getirdi.

Mucize maçın skorunu ise 90+4'te Lawal tayin etti ve takımına 3-0 geriye düştüğü maçta 5-4 öne geçiren ve 3 puanı getiren golü kaydetti. Konuk ekipte Doğan Erdoğan 90. dakikada çift sarı karttan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.


HAKAN KUTLU: RİCA EDİYORUM TARAFTARLAR OYUNCULARA DESTEK OLSUN
Mersin İdmanyurdu'nun teknik direktörü Hakan Kutlu taraftarlarından takıma destek olmalarını istedi. Kutlu, Samsunspor maçının ardından düzenlenen basın toplantısında, 3-0 geriden gelip maçı 5-4 kazanan oyuncularını kutlayarak, çok önemli galibiyet aldıklarını söyledi. Mersinli olmadığını, kulübün profesyonel çalışanı olarak elinden gelenin en iyisi yapmaya çalıştığını vurgulayan Kutlu, "Ben ve takımım çok fazla şeye göğüs geriyoruz. Dışarıya yansıttıklarımız hariç daha birçok şey var. Burada bir Mersinliden daha öte takımımla, canla başla bir mücadelenin içine girmiş bir yol içinde ilerliyoruz" dedi.

Haberin Devamı


Kutlu, “3-0 gerideyken bile oyunu forse eden taraf olduklarını, rakibin kişisel hatalar sayesinde gol bulduklarını” belirterek, şöyle devam etti: "İkinci yarı gollerin coşkusuyla futbolcularım oyunlarının biraz daha üstüne koydu. 3-0 gerideyken taraftarlarımızın takımlarına olan inançlarını kaybetmemeleri lazım. Biz kaybetmedik, devre arasında da bunu konuştuk zaten, sonucu da gördünüz. Kaleci Mahmut Bezgin'i performansından dolayı değil, ruh halinden ötürü çıkartmak zorunda kaldım. İkinci yarı 3 oyuncu değişikliğini yapmış takım olarak sahaya çıktık. Taraftardan rica ediyorum, oyuncularına destek olsunlar. Bu takım şampiyonluğu yakalarsa şehrin namına nam katar. Biz bu maçı kaybedebilirdik de. Kaybetseydik de lig bitmiyordu. Önümüzde daha birçok maç var."


Kutlu, takımın problemlerini kamuoyuyla paylaşmasının bazılarının hoşuna gitmediğine değinerek, "Oyuncularıma gösterdikleri birliktelik, beraberlik için teşekkür ediyorum. Onlar üst düzey takımların bile gösteremeyeceği bir ruh ve inanmışlık gösterdi. Maç bir ders niteliğindeydi" diye konuştu.

Haberin Devamı

HÜSEYİN KALPAR: HATA, YANLIŞ VARSA ÜSTLENİYORUM
Samsunspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar ise böyle bir maçtan sonra konuşmanın kolay olmadığını dile getirdi. İlk yarıda attıkları mükemmel gollerin sonucunda 3-0 öne geçtiklerini hatırlatan Kalpar, "Elde ettiğimiz müthiş avantajı koruyamadık. Erken gelen gollerin de etkisiyle sıkıntı yaşadık ve telaş yaptık" değerlendirmesinde bulundu.


Hakemin bazı kararlarını eleştiren Kalpar, şöyle konuştu: "Bunları bahane olarak söylemiyorum, gerçeği söylemeye çalışıyorum. Biz bu kadar gol yiyen bir takım değildik. Bu tip maçlardan önemli ders çıkartmak lazım. Eğer burada hata varsa, yanlış varsa, bu suçsa ve birilerinin suçu üstlenmesi gerekiyorsa hoca olarak benim üstlenmem gerekir. Ben de bunu seve seve üstleniyorum. 3-0'dan sonra 5-4 mağlup olacak bir pozisyon olmamalı. Ne şekilde yanlış yaptığımızı değerlendiriceğiz."

Haberin Devamı

PTT 1. Lig'de diğer sonuçlar:

İstanbul BŞB 4-0 Adana Demirspor
TKİ Tavşanlı Linyitspor 1-2 Denizlispor
Orduspor 0-1 Balıkesirspor
Manisaspor 0-0 Gaziantep BŞB

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!