Türkiye boccede Avrupa Şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Türkiye boccede Avrupa Şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2018 11:30

Türkiye boccede Avrupa Şampiyonu oldu

Haberin Devamı

ANKARA,(DHA)-TÜRKİYE'de bocce sporunun merkezi olan Kahramankazan'da düzenlenen 10'uncu Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası'nda, Türkiye Genç Milli Bocce Takımı Avrupa şampiyonu oldu. Kahramankazan Belediyespor'un bel kemiğini oluşturduğu milli takım sporcularından Cem Şimşek de tekler kategorisinde Avrupa 3'üncüsü oldu.
Kahramankazan Belediyesi Şehit Samet Cartürk Bocce Salonu'nda gerçekleştirilen ve 4 gün boyunca süren 10'uncu Avrupa Gençler Bocce Şampiyonası sona erdi. Şampiyonaya İtalya, Macaristan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Slovakya, Letonya, Rusya, Ukrayna, San Marino ve Türkiye milli takımları katıldı. Türkiye finalde karşılaştığı İtalya'yı 2-1'lik skorla yenerek Avrupa Şampiyonu oldu. Kahramankazan Belediyespor'un bel kemiğini oluşturduğu milli takım böylece tarihinde ilk kez takımlar kategorisinde Avrupa Şampiyonu oldu. İtalya'nın ikinci olduğu şampiyonada, San Marino ise üçüncü oldu. Tekler kategorisinde ise İtalya'dan Dominico Palumbia birinci, Slovakya'dan Tomas Stac ikinci, Türkiye'den Cem Şimşek ve San Marino'dan Stella Paoletti ise üçüncü oldu. Şampiyonada dereceye giren takım ve sporculara madalyaları düzenlenen törenle takdim edildi. Törene Uluslararası Bocce Konfederasyonu Başkanı ve Türkiye Bocce Bowling ve Dart Federasyonu Başkanı Mutlu Türkmen ile Avrupa Bocce Federasyonu Başkanı Bruno Cassarini de katıldı.
ERTÜRK'TEN GALA YEMEĞİ 
Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk de şampiyonanın ardından turnuvaya katılan sporcular ve şampiyona komitesi onuruna gala yemeği verdi. Ertürk, burada sporcularla yakından ilgilenerek, onları en iyi şekilde ağırlamaya çalıştıklarını ifade etti. Ertürk, "Bu uluslararası organizasyonda şampiyon olarak bizleri sevince boğan Türk Milli Takımı sporcu ve antrenörlerine şükranlarımı sunuyorum. Tekler kategorisinde Avrupa üçüncüsü olan kulübümüz sporcularından Cem Şimşek kardeşimizi de tebrik ediyorum. Kahramankazan Belediyespor olarak milli takımımızın bel kemiğini oluşturuyoruz. Yine Türkiye'de boccenin merkezi konumundayız. Kahramankazan Belediyesi olarak her zaman sporun ve sporcunun yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!