Türkiye birincisi Erzurum Atlı Spor Kulübü

Güncelleme Tarihi:

Türkiye birincisi Erzurum Atlı Spor Kulübü
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2012 17:42

Denizli'de düzenlenen Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali, Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası'nın final karşılaşması ile sona erdi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve TRT'nin ortaklaşa düzenlediği festival, 25 ülkeden 450 sporcunun katılımıyla Denizli Belediyesi Spor Toto Geleneksel Sporlar Kompleksi'nde yapıldı.

Festivalin son gününde Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası final karşılaşmaları yapıldı. İlk müsabaka Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü ile Erzurum Atlıspor Kulübü arasında oynandı. İki takım sporcularının birbirine üstünlük
sağlamak için kıyasıya yarıştığı müsabakayı, Erzurum Atlıspor Kulübü, 36 puana karşı 20,5 puanla kazandı.

Akıncılar Atlıspor Kulübü ve Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü'nün  karşılaştığı ikinci müsabakada, rakibine 34,5 puana 1 puan üstünlük kuran Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü karşılaşmayı kazandı.

Yapılan puanlama sonucunda, Erzurum Atlıspor Kulübü birinci, Uşak 1 Eylül Atlı Ciritspor Kulübü ikinci, Sivas Binicilik ve Cirit Kulübü üçüncü, Akıncılar Atlıspor Kulübü de üçüncü oldu.

Festivalde, geleneksel Türk sporlarından atlı cirit, rahvan binicilik, matrak, şalvar güreşi, kuşak güreşi, aba güreşi ve aşırtmalı aba güreşinin yanı sıra, strongman tır çekme gösterileri ve sumo güreşi müsabakaları yapıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!