Türkiye, Almanya’ya ikinci FETÖ listesi gönderdi

Güncelleme Tarihi:

Türkiye, Almanya’ya ikinci FETÖ listesi gönderdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 12:17

Türkiye, 15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğundan şüphelendiği Almanya’daki Türklerin isimlerinin yer aldığı ikinci listeyi de Alman makamlarına ulaştırdı.

Haberin Devamı

İKİNCİ listede isimlerin yanı sıra Almanya’da ticari faaliyette bulunan kurumların isimlerinin de olduğu öğrenildi. Alman Die Welt Gazetesi'nin haberine göre Alman makamlarına ulaştırılan 40 sayfalık listede 72 kişi ve kurumun ismi bulunuyor. Habere göre 16 Haziran’da Federal İçişleri Bakanlığına verilen liste, incelenmesi için eyalet içişleri bakanlıklarına gönderildi. İçişleri Bakanlığı listenin geldiğini doğruladı.

İLK LİSTEYİ HAKAN FİDAN VERMİŞTİ

Münih’te toplanan güvenlik zirvesi sırasında MİT Müsteşarı Hakan Fidan, yaklaşık 300 kişinin isminin bulunduğu bir listeyi bir araya geldiği Federal Dış Haber Alma Teşkilatı (BND) Başkanı Bruno Kahl’a vermişti.
Alman güvenlik birimleri, gelen listeleri üç konuyu göz önünde bulundurarak inceliyor; Listede yer alan şahıslara yönelik Türkiye’nin yaptığı suçlamaların doğru olup olmadığı, Türkiye'ye yönelik casusluk faaliyetinin olup olmadığı ve sözkonusu şahıslar, firmalar ve dernekler tehlike arzedip etmediği. Türkiye şimdiye kadar verdiği iki listede yaklaşık 300 şahıs, okul, dernek, şirket ve kurumu FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğu gerekçesiyle Almanya'ya bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!