Türkiye aÄŸladı

Güncelleme Tarihi:

Türkiye ağladı
OluÅŸturulma Tarihi: Nisan 13, 2004 11:23

İşadamı Sakıp Sabancı, İstanbul’da yaklaşık 100 bin kişinin katıldığı cenaze töreninin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. .
 Cenazeden görüntüler VIDEO:  1 - 2 - 3

Haberin Devamı

Â3 kentte aynı anda törenler düzenlendi

 Allah’ım... Cennetinin kapılarını babama aç 

Zengininden fakirine, yedisinden yetmişine hemen herkesin gönlünde taht kuran Türkiye’nin ‘Sakıp Ağası’ yaklaşık yüzbin kişiyle son yolculuğuna uğurlandı. Törende konuşan kardeşi Şevket Sabancı, ağabeyine, ‘Ey ağabeyim, bütün ailem adına, milletim adına, nur içinde yat diyorum. Allah’tan rahmetler’ dedi.

TÜRK sanayiinin duayenlerinden, Cumartesi günü İstanbul’da vefat eden Hacı Ömer Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sakıp Sabancı, Sabancı Center’da düzenlenen Devlet Töreni, Fatih Camii’nde kılınan öğle namazının ardından, Zincirlikuyu Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Sabancı Holding’deki törende hazır bulunan Sabancı Ailesinden eşi Türkan Sabancı, kızları Sevil ve Dilek Sabancı, torunu Melisa, kardeşleri Şevket Sabancı ve Erol Sabancı, yeğenleri Ali Sabancı ve Ömer Sabancı ile diğer aile bireyleri, sırayla saygı duruşunda bulunup, dua okuyarak naaşı öptüler. Sabancı’nın naaşı, önceki gün getirildiği Emirgan’daki Atlı Köşk’ten saat 10.00’da alınarak Sabancı Center’a götürüldü.

NUR İÇİNDE YAT

Sabancı Center’da 11.05’de saygı duruşuyla başlayan törende, Sabancı Holding CEO’su Dr. Celal Metin’in çalışanlar adına konuşmasının ardından Sabancı Ailesi adına konuşan kardeşi Şevket Sabancı şöyle dedi: ‘Aslında ben şimdi düşünüyorum, Sakıp ağabeyimi size anlatmama lüzum var mı? Sakıp ağabeyimi hepiniz yakından tanıyorsunuz. Size burada hitap ediyor olabilseydi eminim derdi ki, ‘Arkadaşlar kendi sağlığınıza iyi bakın, arkadaşlar. Sizler sağolun, millet sağolsun, vatan varolsun.’ Ben de şimdi diyorum ki, Ey Sakıp ağabey, bugün beraberliğimizin son günündeyiz. Bugün aramızdan ayrılacaksın ama bu fiziki bir ayrılıktır. Her zaman gönüllerimizdesin. Senin açtığın çığırlarda biz de vazife olarak yılmadan ileriye gitmeye gayret sarfedeceğiz.’ Konuşmasında sesi titreyen Şevket Sabancı, ağabeyine, Allah’tan rahmet dileyerek, ‘Ey ağabeyim, bütün ailem adına, milletim adına, nur içinde yat diyorum. Allah’tan rahmetler diliyorum’ diye veda etti.

CAMÄ° AVLUSU DOLDU

Fatih Camii’nin musalla taşına konan Türk bayrağına sarılı naaşın üzerinde kırmızı ve beyaz karanfiller yer aldı. Sabancı’nın cenazesinin her iki tarafında birer asker nöbet tuttu. Birer asker de Sabancı’nın fotoğrafı ve ünlü işadamının onurlandırıldığı Devlet Üstün Hizmet Madalyası beraatını taşıdı. Namazın ardından naaş cenaze arabasına konularak 1. Ordu Onur Kıtası ve Askeri Bando eşliğinde Akdeniz Caddesi’ne kadar götürüldü. 500 metre yürüyen kortejin arkasında ve yol kenarında yaklaşık 100 bin kişi toplandı.

KÖYÜNDEN TOPRAK

Cenaze konvoyu yol boyunca polis helikopteriyle takip edildi. 15.10’da Zincirlikuyu Mezarlığı’na gelen cenaze ameliyat eldivenli ve takım elbiseli özel görevliler tarafından taşıdı. Sabancı’nın üzeri köyü Akçakaya’dan getirilen toprakla örtüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!