Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2016 15:38

- Şampiyonanın birinci etabı, Antalya’nın Manavgat ilçesinde devam ediyor

Haberin Devamı

ANTALYA (AA) - Türkiye Bilardo Federasyonunun düzenlediği Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası'nın birinci etabı, Antalya'nın Manavgat ilçesinde devam ediyor.

Büyükler, gençler ve kadınlar olmak üzere üç kategoride gerçekleşen turnuvaya, ülke genelinden bin 200 sporcu katılıyor. Turnuvada bugün kadınlar ve gençler kategorilerinde müsabakalar başladı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla turnuvaya başlayan kadın sporculara Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan tarafından kırmızı gül verildi.

Türkiye 3 Bant Bilardo Şampiyonası, 11 Mart Cuma günü final maçları ve kupa töreni ile sona erecek.


- "Kadın sporcularımızın maçlarını bayan hakemler yönetecek"


Haberin Devamı

Türkiye Bilardo Federasyonu Başkanı Ersan Ercan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, turnuvada kadınlar ve gençler kategorisinde maçların başladığını belirterek, "Büyük bir tesadüfle 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde turnuvada kadınlar müsabakaları başladı. Onlara da bir program yaptık, bir seramoni de kendilerini bilardo sporunda daha da değerli hissetmelerini istedik. Bugün 4 canlı masayı kendilerine ayırdık. İnternet üzerinden tüm Türkiye kendilerini canlı yayında izleyebilirler" diye konuştu.

Ercan, kadın sporcu sayısını artırmak için ellerinden geleni yapmaya çalıştıklarını vurgulayarak, "İnşallah burada da amacımıza ulaşırız. Kadınların bilardo oynamasına çok önem veriyoruz. Çünkü kadınların olduğu her yerde kalite ve disiplin vardır. Gün geçtikçe de bu sayı artıyor. Bugün kadın sporcularımızın maçlarını kadın hakemler yönetecek. Dünya Kadınlar Günü’ne de böyle bir etkinliğin denk gelmesi benim için de çok güzel oldu” değerlendirmesinde bulundu.


- Degener: "Kadın olarak bu sporda ezilmemek için mücadele ettim"



Milli sporcu Gülşen Degener de, maçlara 8 Mart’ta başlamaktan dolayı mutlu olduğunu anlattı.

Türkiye’de yılların emektar kadın bilardocusu olarak ilk başlarda çok zorlandığını ifade eden Degener, “Bugün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü. Kadın ve erkek eşittir. Bir kadın olarak bu sporda ezilmemek için mücadele ettim. Bayan sporcu sayılarımızın artması da mutluluk verici. Şampiyonada 8 olan kadın sporcu sayımız bu turnuvada 12'ye çıktı. Umarım bu sayı daha da artarak devam eder" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

İlk defa Türkiye Şampiyonası'na katılan 19 yaşındaki Zülal Arıkan ise turnuvada mücadele etmemin heyecanını yaşadığını söyledi.

Masa tenisi sporu yaparken yaklaşık 3 ay önce bilardo ile tanıştığını belirten Arıkan, "İlk defa Adıyaman’da il şampiyonasına katıldım. İl birincisi olarak bu turnuvaya katılmaya hak kazandım. İnşallah iyi başarılar elde ederim. Büyük hedeflerim var. Hiç aklımda yoktu, masa tenisi oynarken bir anda bilardoya başladım. Bilardoyu çok seviyorum. Bu yolda emin adımlarla ilerlemek istiyorum" şeklinde konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!