Türkiye 2-0 Bulgaristan

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 2-0 Bulgaristan
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2012 18:22

2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlık kapsamında Avusturya'da kamp yapan A Milli Takımımız, 3-1 kazandığı Gürcistan ve 3-2 kaybettiği Finlandiya karşılaşmalarının ardından üçüncü hazırlık maçında Bulgaristan'ı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Milliler'in maçı kazanmasına rağmen İsmail Köybaşı'dan gelen sakatlık haberi herkesin moralini bozdu.

Haberin Devamı

2014 Dünya Kupası elemelerine hazırlanan Türkiye 20 Mayıs - 5 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdiği yurt dışı kampı çerçevesindeki üçüncü hazırlık maçında Bulgaristan'ı 2-0 yendi

21'nci dakikada Bulgaristan ceza alanında sol kanattan kornerden Nuri Şahin'in pasını takip eden Ömer Toprak nefis topukla fileleri havalandırdı: 1-0
66'ncı dakikada sahanın başırılı oyuncusu Nuri'nin sert şutu Bulgaristan Milli Takım kalesinin üst direğinden döndü.
84'ncü dakikada Burak Yılmaz tek başına girdiği Bulgaristan ceza alanında kötü bir vuruşla topu kaleciye teslim etti.
90’ncu dakikada Caner’in pasını takip eden Burak Yılmaz kalecinin bacak arasından topu filelere yollayarak maçın skorunu belirledi: 2-0

AVCI: 3 MAÇTIR ÜSTÜN OYNAYAN TARAF BİZİZ

İSMAİL 6 AY SAHALARDAN UZAK KALACAK

Haberin Devamı

Millilerin oynadığı futbol göz doldursa da ilk yarının son dakikasında rakibiyle girdiği mücadelede sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalan İsmail'den gelen haber galibiyete gölge düşürdü. İsmail'in sol ayak çapraz bağlarının koptuğu ve en az 6 ay sahalardan uzak kalacağı belirtildi.

İŞTE MAÇIN KADROLARI

TÜRKİYE: Mert Günok / Fenerbahçe- İsmail Köybaşı /Beşiktaş(Dk. 45 Hasan Ali Kaldırım / Kayserispor), Serdar Kurtuluş / Gaziantepspor(Dk. 45Hamit Altıntop / Real Madrid), Tunay Torun / Hertha Berlin(Dk. 78 Burak Yılmaz / Trabzonspor), Bekir İrtegün / Fenerbahçe, Sercan Sararer / Greuther Furth(Dk.89 Mustafa Pektemek / Beşiktaş), Ömer Toprak / Bayer Leverkusen, Arda Turan / Atletico Madrid, Emre Belözoğlu / Atletico Madrid, Nuri Şahin / Real Madrid(Dk.78 Caner Erkin / Fenerbahçe), Umut Bulut /Toulouse

BULGARİSTAN: Kolev (Dk. 76 Plame Iliev), Manolov (Dk. 76 Stoyanov), Bodurov, Zanev, Valentin Iliev, Bandalovski, Zlatinski (Dk. 46 Mitsanski), Dyakov, Gadzhev (Dk. 78 Velev), Gargarov (Dk. 56 Galchev), Popov (Dk. 64 Tonev)

Goller: Dk. 22 Ömer, Dk. 90 Burak (Türkiye)

EMRE VE ARDA LİDERLİĞİNDE

TÜRKİYE, Teknik Direktör Abdullah Avcı yönetiminde Avusturya'da yaptığı üçüncü hazırlık maçında Bulgaristan'ı 2-0 yendi.

Tecrübesiz ve genç Gürcistan ile disiplinli Finlandiya ile yapılan hazırlık maçlarının aksine daha tempolu ve diri bir kadro çıkartan Abdullah Avcı'nın sistemi geçmiş dönemden çok farklı olduğunu gösterdi.

Haberin Devamı

 Emre Belözoğlu ve Arda gibi iki usta kramponun yönetiminde savaşan, Alman futbol kültürü almış genç yıldızların gayretleri dikkat çekti.

 Avcı tarafından seçilen gençler Avrupa'da yetişmenin farkını fark ettirdiler. Türk futbolcusunun beceri yeteneği ve yaratıcılığı dünyanın bir çok ülkesindeki meslektaşlarının üzerinde. Önemli olan bu yeteneklerin disipline edilmesinin farkında olan  Abdullah Avcı ve yönetimini bundan böyle zor bir süreç bekliyor

Bulgaristan Milli takımı önünde ilk on birde Süper ligde yer alan Mert Günok, Bekir İrtegün ve İsmail Köybaşı çıktı. Avrupa standartlarında yetişen 8 oyuncunun performansı keyif verdi

Avcı'nın doğru strateji ve çalışmayla 2014 Dünya Kupası Grup Elemeleri öncesi önü açık bir ekip oluşturduğuna inanmaya başladım. Türk futbolcusunun en büyük sorunu egoların yüksek oluşu. Törpülenmesi şart. Bu olay futbolcu profilini tamamen olumsuz yönde etkiliyor.

Haberin Devamı

Birinci bölge defans hala kanayan yara. Bekir ve Ömer Toprak  ve Hasan Ali Kaldırım bu ağırlığı kaldıramıyor. Milli takımın Gürcistan, Finlandiya ve Bulgaristan karşılaşmalarında oyun disiplini yerleşmedi. Tüm bölgelerde takım savunması çok zayıf savunma yapmasını bilmiyor.

Kaleci Mert beklenin çok üstünde tempolu ve akıllı. Bir kaç maç tecrübesi ile ay yıldızlı kalenin vazgeçilmezi olacak.

 İkinci bölge zenginlik fışkırıyor. Emre, Arda, Nuri vazgeçilmez. Üçüncü bölgede becerikli bireysel yetenekli futbolcular var. Sercan Sararer her an pozisyon buldu, rakip defansta tehlike oluşturdu. Burak Yılmaz ikinci yarıda oyuna girdiğinde klasını attığı nefis golle süsledi.

Haberin Devamı

Türk Milli Takımı Avusturya'daki uyum ve hazırlık kampında pes etmeyen, koşan ve savaşan bir ekip oluşumu görüntüsü verdi.

EMRE TEBRİKLERİ KABUL ETTİ

Milli takım kampında öğle yemeğinde ay yıldızlı futbolcular A.Madrid Kulübünün resmi internet sitesinde Emre Belözoğlu'nun adının duyurulmasından sonra tüm oyuncular tek tek bu oyuncuyu tebrik ettiler. Emre Belözoğlu ise takım arkadaşı Arda Turan ile ülkemizi en iyi şekilde temsil ederek Türk futbolcularına örnek olacaklarını belirttiler.

VOLKAN'DA SÖZLÜ SAVUNMA

Önceki gün Milli takım kampında medya ile tartışan Volkan Demirel Milli Takımlar sorumlusu Selim Koray'a sözlü savunma verdi. Volkan Demirel medya mesupları ile olan tartışmanın gereksiz olduğunu belirtirken "Amacım kimseyi kırmak değildi. Fakat takım arkadaşlarım izinli günlerinde fotoğraf çekilmesinden rahatsız oldular. Bende sadece benim resmimi çekmelerini söyledim. Olay burdan çıktı. Birdaha böyle olaylar yaşanmaz" dedi. Selim Koray ise ay yıldız forması giyen oyuncuların daha tutarlı ve dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!