Türkiye 1-4 Güney Kore

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 1-4 Güney Kore
Oluşturulma Tarihi: Şubat 04, 2011 13:31

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları erkekler buz hokeyinde Türkiye, Güney Kore'ye 4-1 yenilerek turnuvayı 12. ve son sırada tamamladı.

Haberin Devamı

500 Kişilik Arena'da yapılan karşılaşmanın ilk periyodunda ani ataklarla gol sansı arayan milliler, periyot boyunca ise bunda başarılı olamadı. Rakip Güney Kore ise sürekli oyunu milli takım sahasında oynarken, aradığı gole ilk periyodun bitimine 5 dakika kala ulaştı ve 1-0 öne geçti. Bitime 3 dakika kala bir gol daha bulan konuk ekip ilk periyodu 2-0 önde kapatmayı başardı.

Türk Milli Takımı ikinci periyoda biraz daha ön alanda baskı yaparak başladı. Bu nedenle rakip sahada pozisyonlar buldu, ancak değerlendiremedi. Özellikle son 2 dakika içinde rakip alana yüklenen Türkiye, bulduğu pozisyonlarda ise gole ulaşamadı. Güney Kore de bu periyotta çok fazla kendini zorlamadı ve bu yarıda takımlar gol kaydedemedi.

Son periyoda iki takım da çok dengeli başladı. Karşılıklı ataklarla geçen müsabakada Emre Elevli'nin pasıyla buluşan Kemal Burkay Altuntaş, pakı ağlarla buluşturarak, skoru 3-1'e getirdi. Golden sonra oyunda üstünlüğünü arttıran milliler, birçok pozisyonda gol şansı yakalamasına karşın bunlarda başarılı olamadı. Maçın son 2.30 dakikasında kaleciyi de oyundan alan teknik heyetin bu hamlesi sonucu da milliler golü bulamadı. Bitime saniyeler kala milli takım kalesi boşken gelişen bir Güney Kore atağında elindeki sopasını fırlatan bir Türk oyuncunun bu hareketini maçın Türk baş hakemi gol saydı ve maçın konuk ekibin 4-1 galibiyetiyle bittiğini ilan etti.

BAYAN BUZ HOKEYCİLERDEN DESTEK

Türkiye Bayan Buz Hokeyi Takımı oyuncuları da salona gelerek, erkek milli takımı oyuncularına destek verdi. Millilerin golü bulmasıyla birlikte salonda büyük bir tezahürat başladı. Salonda maçı izlemeye gelen taraftarlar ve bayan oyuncular, gol sonrası büyük sevinç yaşadı. Bayan sporculardan bazıları ayağa kalkıp salondakilere “Türkiye, Türkiye” ve “kırmızı, beyaz” şeklinde tezahürat yaptırarak soğuk olan salonu ısıttı. Maçın bitimiyle birlikte milli takım oyuncuları tribünlerdeki taraftarlarla bütünleşerek, mutlu dakikalar yaşadılar.

Türkiye erkeklerde maçlarını tamamlarken, 75 golü ağlarında gördü ve 2 golü ise rakip filelere gönderdi.

Haberin Devamı

Salon: Cemal Gürsel Spor Kompleksi (500 kişilik)
Hakemler: Çınar Zeki Kuntel (Türkiye), Andreas Lunden (İsveç), Andreas Malmqvist (İsveç)
Türkiye: Eray Atalı, Erol Kahraman, Selçuk Doğa, Özgür Karahan, Orhan Coşkun, Buğra Albayrak, Fevzi Ufuk Güçlü, Batın Kösemen, Gökhun Öztürk, Tuğcan Ayyıldız, Savaş Can Aktürk, Kerem Tuna İslam, Emrah Özmen, Kemal Burkay Altıntaş, Gürkan Çetinkaya, Emre Elevli, İbrahim Kaan Özgencil, Mevlüt Kumcu, Erol Kahraman, Alper Solak, Egemen Taşboğa, Niyazi Çağrı Karabulut, Sefa Berat Aktepe
Güney Kore: Taek Jung Lee, Ho Hyun Yong, Ho Hyun Hwang, Ki Hyung Kwak, Hyeong Jae Cho, Dae Hun Kwon, Yeon Jun Chung, Yun Young Jang, Sang Youp Lee, Yong Min Lee, Kyung Hun Kang, Tae Hwan Park, Ji Man Yoon, Hyun Jong Yong, Sung Jun Lee, Du Won Lee, Hyung Gon Cho, Dong Min Lee, Young Jun Lee, Min Kyu Suh, Hyun Ho Yong, Hyun Ho Hwang
Goller: Sang Youp Lee, Sun Jun Lee, Dong Min Lee, Jun Young Jang (Güney Kore), Kemal Burkay Altuntaş (Türkiye)
İki dakika cezası alanlar: Tuğcan Ayyıldız (2), Sefa Berat Aktepe, Fevzi Ufuk Güçlü (Türkiye), Hyung Ki Kwak (Güney Kore)
1. periyot: 0-2 (Güney Kore lehine)
2. periyot: 0-0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!