Türkiye 0 - 4 Brezilya

Güncelleme Tarihi:

Türkiye 0 - 4 Brezilya
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2014 06:28

Türkiye özel karşılaşmada Şükrü Saraçoğlu Stadyumu'nda ağırladığı Brezilya'ya 4-0 mağlup oldu. Sambacıların gollerini Neymar (2), William ve Semih kendi kalesine attı. Böylece Türkiye'de özel maç yapmak için 2 milyon Dolar'a anlaştığımız Brezilya'ya gol başına 500 bin Dolar ödemiş olduk.

Haberin Devamı

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Ravshan Irmakov, Abdulhamidullo Rasulov, Jakhongi Saidov (Özbekistan)
Türkiye: Volkan Demirel (Dk. 46 Volkan Babacan), Ozan Tufan, Bekir İrtegün, Semih Kaya, İsmail Köybaşı, Mehmet Topal (Dk. 78 Tarık Çamdal), Hamit Altıntop (Dk. 46 Selçuk İnan), Bilal Kısa (Dk. 46 Caner Erkin), Arda Turan, Mevlüt Erdinç (Dk. 46 Volkan Şen), Umut Bulut (Dk. 85 Alper Potuk)
Brezilya: Diego Alves, Danilo, Miranda, David Luiz, Filipe Luis, Luiz Gustavo (Dk. 85 Fred), Fernandinho (Dk. 73 Casemiro), Willian (Dk. 77 Douglas Costa), Oscar (Dk. 73 Coutinho), Luiz Adriano (Dk. 73 Firmino), Neymar
Goller: Dk. 20 ve 60 Neymar, Dk. 24 Semih Kaya (Kendi kalesine), Dk. 44 Willian (Brezilya)
Sarı kart: Dk. 67 Caner Erkin (Türkiye)

MAÇTAN KARELER / Süleyman ARAT - Emre OKTAY'ın OBJEKTİFİNDEN

Türkiye 0 - 4 Brezilya



Haberin Devamı

MELO GELMEDİ TELLES MAÇTAYDI
Felipe Melo, TFF'den aldığı davete icabet etmedi. TFF Başkanı Yıldırım Demirören ile yaşadığı tartışmanın ardından Brezilya Milli Takım'ı ile oynanacak özel hazırlık maçı için Futbol Federasyonundan davet alan Melo, dün gece Kadıköy'e gelmedi. Türkiye'de forma giyen Brezilyalıların davet edildiği maça Galatasaray'dan Telles gelirken Melo, Kadıköy'deki maça katılmadı.

NEYMAR ŞOV YAPTI
60. dakikada topla buluşan ve ceza sahamıza giren Neymar kaleci Volkan Babacan'ın altından plase bir vuruşla skoru 4-0'a taşıdı.

NEYMAR GETİRDİ WILLİAN BİTİRDİ
Karşılaşmanın 44. dakikasında Neymar orta sahadan aldığı topu ceza sahamızın içine kadar estetik hareketlerle getirdi. Pasını Willian'a aktardı, bu oyuncu ise plase bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

SEMİH'İN ŞANSSIZLIĞI
24. dakikada Danilo'nun sağ kanattan yaptığı ortayı uzaklaştırmak isteyen Semih ters bir vuruşla topu kalemize gönderdi ve Brezilya karşılaşmada farkı 2'ye çıkarttı.

GOL NEYMAR'DAN
20. dakikada Fernandinho'nun defansımızın arkasına gönderdiği topla Neymar buluştu. Volkan'la karşı karşıya kalan Neymar sağ ayak dışıyla klas bir vuruş yaptı ve Brezilya'yı 1-0 öne geçirdi.

MAÇ ÖNCESİ...
Avrupa Şampiyonası 2016 Grup elemelerinde başarısız sonuçlar alan milli takım hazırlık maçında Brezilya ile karşılaşıyor. Milli Takım elemelerde A Grubu'nda İzlanda'ya 3-0, Çek Cumhuriyeti'ne ise 2-1 mağlup olmuş Letonya ile de 1-1 berabere kalmıştı. A Milliler A Grubu'nda 1 puanla son sırada bulunuyor.

Brezilya ise ev sahipliği yaptığı 2014 Dünya Kupası'nda büyük bir hezimet yaşadıktan sonra yenilenmeye gitmiş ve takımın başına Dunga getirilmişti. 2014 Dünya Kupası sonrasında Dunga yönetiminde çıktığı 4 hazırlık maçından da galibiyetle ayrılan Sambacılar, bu maçlarda 8 gol atıp kalesinde gol görmedi.

RAKİP BREZİLYA OLUNCA MİLLİ TAKIM KAPALI GİŞE OYNADI

Haberin Devamı

Türkiye A Milli Futbol Takımı'nın Brezilya ile karşılaştığı özel maça Türk futbolseverler yoğun ilgi gösterdi. 52 bin kişilik Şükrü Saracoğlu Stadı'nda maçın biletlerinin tamamı tükenirken, Türk futbolseverler dünya futbolunun önemli yıldızlarını tribünden izleme şansı yakaladı. Karşılaşmaya, Türkiye'de bulunan Brezilyalı sporcular da ilgi gösterdi. Sadece futbol değil, diğer branşlarda sporcu olup Türkiye'de forma giyen Brezilyalı sporculara, TFF tarafından davetiye yollandı.

Yerli ve yabancı basının da büyük ilgi gösterdiği maçı toplam 283 gazeteci takip ederken, bunların 50'sinden fazlasının ağırlıklı Brezilyalı olmak üzere yabancı basın mensupları olduğu belirtildi. Karşılaşma öncesinde Türkiye Ampute Milli Futbol Takımı da sahaya çıktı ve seyircileri selamladı. Tribünler de sporculara büyük sevgi gösterisinde bulundu. Öte yandan tarihi maçı, TFF tarafından davet edilen ALS hastaları da seyretti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!