Turkish Daily News Doğan Grubu'na katıldı

Güncelleme Tarihi:

Turkish Daily News Doğan Grubuna katıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2000 00:00

Haberin Devamı

39 YILDIR Türkiye'nin ilk ve tek İngilizce gazetesi olarak yayın hayatını sürdüren Turkish Daily News, Doğan Medya Grubu'na katıldı. Katılım anlaşması dün imzalandı. Buna göre, Doğan Yayın Holding, Turkish Daily News'un yüzde 51'ini aldı. Bu alışverişle birlikte Doğan Turkish Daily News adlı yeni bir şirket kuruldu.

TÜRKİYE'nin ilk ve tek günlük İngilizce gazetesi Turkish Daily News, Doğan Medya Grubu'na katıldı. Doğan Yayın Holding, 39 yıldır yayın hayatında olan Turkish Daily News'un yüzde 51'ini aldı. Bu alışverişle birlikte Doğan Turkish Daily News adıyla yeni bir şirket kuruldu. Katılım anlaşması dün Doğan Medya Grup Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, Medya Grup Başkan Yardımcısı Ertuğrul Özkök ve Turkish Daily News Yönetim Kurul Başkanı İlnur Çevik arasında imzalandı. İmza törenine Doğan Medya Grup Başkan Yardımcısı Soner Gedik ile Turkish Daily News Yazıişleri Müdürü Mine Çevik katıldı.

Doğan Yayın Holding, Turkish Daily News gazetesinin yüzde 51 hissesini alırken, yüzde 49 Çevik Ailesi'nde kaldı. Turkish Daily News'un isim ve diğer hakları, Doğan Yayın Holding ve Turkish Daily News'un Doğan Turkish Daily News adıyla kurduğu yeni şirkete devredildi. Turkish Daily News Gazetesi'nin Doğan Medya Grubu'na katılmasına ilişkin tören Ankara'da dün yapıldı.

GLOBALLEŞME STRATEJİSİ

Doğan Medya Grubu Başkanı Mehmet Ali Yalçındağ, törende yaptığı konuşmada, ‘‘Bu katılım, grubumuzun globalleşme stratejisinin adımlarından biridir’’ dedi. Gazetenin Türkiye'nin ilk ve tek günlük İngilizce gazetesi olduğunu hatırlatan Yalçındağ, şunları söyledi:

‘‘Turkish daily News'un 39 yıllık geçmişinde gazetecilik alanında başarılı bir performansı oldu. Turkish Daily News'u grubumuza katma kararını alırken iki hedefimiz vardı. Birincisi, globalleşen dünyada, Türkiye giderek dışa açılan, dış ilişkileri çeşitlenen ve kuvvetlenen bir ülke olması, her yıl yabancı yatırımcı ve turistlerin artarak ülkemizi ziyareti nedeniyle ilgililerin enformasyon ihtiyacını birinci elden gidermek. İkincisi ise, bu globalleşme trendinin dışında kalmamak. İngilizce artık bir dünya dili haline geldi. Bu dilde yayın yapan bir Türk gazetesi, bizim globalleşme stratejimizin önemli adımlarından birini oluşturduğu gibi, diğer dillere açılma politikamızın da bir parçası olacak. Doğan Medya Grubu'nun mevcut günlük gazeteleri, toplumun tümüne hitap eden bir yelpazeye sahip. Bu son adımla önemli bir boşluğu daha dolduruyoruz.’’

TİRAJ ARTIRILACAK

Doğan Medya Grubu, mevcut dağıtım ağı ve pazarlama stratejileri sayesinde gazeteyi daha büyük kitlelere ulaşabilen bir konuma getirmeyi, tirajını ikiye katlayarak reklam gelirlerini artırmayı planlıyor.

Tanıtımda etkinliğimiz artacak

TURKISH Daily News'un yüzde 49 hissesi ise Çevik Ailesi elinde tutuyor. İlnur Çevik, Turkish Daily News'un Türkiye'nin dışa açılan ve dünyanın Türkiye'ye açılan penceresi olarak yıllardır bu görevi bir çok imkansızlıklara rağmen sürdürdüğünü söyledi. Çevik, ‘‘Turkish Daily News, şimdi büyük imkanlara ve üce sahip Doğan Medya Grubu ile birleşerek tanıtım alanında çok daha büyük başarılara imza atacaktır’’ dedi. Çevik, şöyle devam etti: ‘‘Bunun ilk denemesi İstanbul Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Konferansı (AGİT) Zirvesi ve Avrupa Birliği Helsinki Zirvesi sırasında yapılmış ve Hürriyet-Turkish Daily News gazetelerinin ortak çıkardıkları özel İngilizce sayılar hem büyük ilgi toplamış hem de Türkiye'nin tezlerinin dünya liderlerine birinci elden duyurulmasında başarılı olmuştur. Bu ingilizce özel sayı, AB Zirvesi gibi önemli bir toplantıda dağıtılarak bir ilke imza atmıs ve büyük yankı uyandırmıştı. Doğan Medya Grubu ile Turkish Daily News'un imkanlarını birleştirdikleri zaman tanıtımda ne kadar etkin olacaklarını da göstermiştir.’’

Doğan Medya'nın günlük gazete sayısı 9'a çıktı

GLOBALLEŞME yolunda önemli adımlar atan Doğan Yayın Holding, henüz iki yıllık bir holding. Ancak bu iki yıl içinde Doğan Yayın Holding, dergi grubunda İtalya ve Almanya'da kendi konusunda ilk ikide yer alan joint venture ilişkisine girdi. Böylece medya grubuna ilk defa yabancı sermaye geldi. Ardından CNN ile bir joint venture ilişkisine girildi. Doğan Yayın Holding, son olarak da çocuk kitapları bölümünde Danimarkalı Egmond grubuyla bir işbirliği yaptı. Doğan Medya Grubu'nun Türkiye'de siyasi gazeteden ekonomiye, spor gazetesinden bulvar gazetesine değişik segmentlerde 8 günlük gazetesi vardı. Turkish Daily News ile birlikte daha değişik bir segment bünyeye eklendi ve grubun 9 günlük gazetesi oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!