Türk'e para yok Bulgar'a var

Güncelleme Tarihi:

Türke para yok Bulgara var
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2005 02:10

Güreş Federasyonu, Milli Takıma düşünülen İsmail Nizamoğlu'na, "Sana yerli statüsünde 460 milyon veririz. Eğer Bulgar vatandaşı olarak sözleşme yaparsan, 5 bin dolar aylık alırsın" dediler.

Güreş Federasyonu yetkilileri, Milli Takım için düşünülen İsmail Nizamoğlu'na, "Sana yerli statüsünde 460 milyon veririz. Eğer Bulgar vatandaşı olarak sözleşme yaparsan, 5 bin dolar aylık alırsın" dediler.

BÖYLESİNE ne bir transfer teklifi görüldü, ne de duyuldu... Serbest Güreş Milli Takımı'nın başına getirilmesi düşünülen Bulgaristan göçmeni İsmail Nizamoğlu'na federasyon yetkilileri, "Seninle Türk vatandaşı olarak sözleşme yaparsak aylığın 460 milyon lira olur. Bu rakam sponsor desteği ile maksimum 1 milyar 200 milyon liraya çıkar. Seninle Bulgar vatandaşı olarak sözleşme yaparsak o zaman 5 bin dolar verebiliriz" teklifinde bulundu.

Osman Şansal federasyonunda da görev alan Nizamoğlu, bu teklife şiddetle karşı çıkarak, "Ben Bulgar zülmünden kaçarak Türkiye'ye göç etmiş Türk vatandaşı olmuştum. Şimdi değil bana 5 bin dolar, dünyalar verilse ben yine eski günlerime dönmem. Türk güreşinin başına Bulgar vatandaşı olarak geçmeyi kendime yakıştıramam. Bir Bulgar vatandaşı olarak devletimden maaş almayı gururuma yediremiyorum" dedi.

Nizamoğlu, Osman Şansal federasyonundan 16 ay maaş alamadığını da sözlerine ekledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!