Turkcell Obama’yı reklamdan çıkardı

Güncelleme Tarihi:

Turkcell Obama’yı reklamdan çıkardı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2010 00:00

Reklam filmlerinde ABD Başkanı Barack Obama’nın görüntülerini izinsiz kullanan Türkcell nedeniyle ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, Dışişleri Bakanlığı’na geçtiğimiz hafta bir yazı gönderdi.

Büyükelçilik Başkan Obama’nın görüntülerinin Turkcell reklam spotlarından ivedilikle çıkarılmasını istedi ve konuyla ilgili bir “temas görevlisi” görevlendirildiğini açıkladı. Bunun üzerine harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, ilgili kurumları uyardı. Uyarı sonucunda Turkcell reklam spotlarından Obama’nın görüntülerini apar topar çıkardı.
Obama masa başında
Turkcell, 3G’nin 1. yaşına özel hazırladığı reklam filmini izleyicilerle buluşturmuştu. Reklam filminde elinde cep telefonu bulunün bir kişi taksiden indikten sonra peşinden film yıldızı, haber spikeri iniyor. Lüküs Hayat şarkısının sözlerinin mobil hayata uyarlandığı reklam, sanal dünya ile gerçek dünya arasında kurduğu güçlü ilişki anlatılıyor. Filmde ABD Başkanı Barack Obama bir masanın başında otururken gösteriliyor.
Nezaket ricası
ABD Büyükelçiliği Turkcell reklamlarından Barack Obama’nın görüntülerinin çıkarılmasını istedikleri yönündeki haberleri doğrulayarak, Hürriyet’e ”Tamamen nezaket ricasıdı. ABD Başkanı’nın görüntülerinin ticari bir reklamda yer almamasını istedik. Onlar da bu isteğimizi anlayışla karşıladılar ve reklamdan görüntüyü çıkardılar” açıklaması yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!