Turkcell’e Hazine ve BDDK vetosu

Güncelleme Tarihi:

Turkcell’e Hazine ve BDDK vetosu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 18, 2014 01:02

ÇUKUROVA Grubu’nun, yüzde 13.8’lik Turkcell hissesini Rus Alfa Grup’tan geri almak üzere 30 Temmuz’a kadar ödemesi gereken 1.6 milyar dolar için, Yıldız Holding’in iştiraki Gözde Girişim ile yürüttüğü finansman görüşmeleri bu kez de Hazine Müsteşarlığı ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’na (BDDK) takıldı.

Haberin Devamı

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Zuhal Şeker Tucker, Gözde Girişim’in Çukurova Grubu’na gereken finansmanı sağlaması konusunda Hazine Müsteşarlığı’ndan yazılı, BDDK’dan da sözlü olarak olumsuz görüş geldiğini söyledi. Bu işlem konusunda istekli olduklarını belirten Zulah Şeker Tucker, “Bizim açımızdan işlem durmuş durumda. 30 Temmuz’a kadar süre var. Konuyu değerlendiriyoruz” dedi.

YATIRIMCIYI İKNA ETMELİ

Konuya yakın kaynaklar, halka açık olan Gözde Girişim’in öncelikle yatırımcılarını, böylesi bir işlem ile anlamlı bir getiri sağlayacağına ikna etmesi gerektiğine işaret ediyor. Gözde Girişim ve Çukurova Grubu arasında süren görüşmelerde, olası finansman konusunda uygun bir model geliştirilemediği için olaya Hazine ve BDDK’nın dahil olmuş olabileceği belirtildi. Eğer taraflar, farklı finans kuruluşlarının katkıda bulunduğu bir özel sermaye fonu oluşturulması gibi bir yolu benimsemiş olsalardı o zaman işin içine Hazine veya BDDK’nın izin sorunu yaşanmayacaktı. Uzmanlar, “Çukurova hisseleri geri alma hakını kaybetse de, Turkcell’in durumunda değişiklik olmayacak. Yönetimdeki kilit sürecek. Eğer Mart 2015’e kadar genel kurul yapılmazsa o zaman Turkcell’in genel kurul yetkileri yeni SPK Kanuna göre Yatırımcı Tazmin Merkezi’ne geçecek” diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!