Türkçe ve bilgisayar öğretmeni adaylarına özel burs

Güncelleme Tarihi:

Türkçe ve bilgisayar öğretmeni adaylarına özel burs
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2017 14:02

Uludağ Üniversitesi Türkçe Öğretmenliği ve Bilgisayar Öğretmenliği bölümlerine ilk üçte yerleşmeyi başaran en yüksek puanlı öğrenciler aylık 500 TL burs almaya hak kazanacak. İlk senenin sonunda not ortalamasını 3,5’un üstünde tutan en başarılı iki öğrenciye de 750 TL burs bağlanacak. 

Haberin Devamı

Uludağ Üniversitesi’nin başlattığı başarılı öğrencilere burs kampanyasına bir destek de Büke Eğitim Kurumları’ndan geldi. İmzalanan burs protokolüne göre UÜ Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği ve Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği bölümlerini seçecek en yüksek puanlı 3’er öğrenciye 9 ay süreyle 500 TL burs verilecek. Başarılı olan ve not ortalamasını 2,5’un üstünde tutturan öğrenciler mezun oluncaya kadar burslarını almaya devam edecek. Not ortalamasını 3,5’un üstüne çıkan en başarılı 2 öğrenciye ise ayrıca 750 TL başarı bursu verilecek.

Başarı bursu protokolü UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, Büke Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Büke, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Yüce, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muammer Demirel, akademisyenler ve okul yöneticilerinin katılımıyla imzalandı.

Haberin Devamı

Törende konuşan UÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, burs kampanyasının her geçen gün büyüdüğünü ve farklı fakülte ile bölümlerde de uygulanmaya devam edeceğini belirtti. Şubat sonuna kadar burs protokolleri imzalamaya devam edeceklerinin bilgisini veren Rektör Ulcay; “2017-2018 ÖSYM sınav sonuç puanına göre Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü ve Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü’nü seçecek öğrencilerimize burslarını vermeye başlayacağız. Başarı bursu uygulamamızı tüm fakülte ve bölümlerimize yaymayı hedefliyoruz. Bursalı firmalarımız ile görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Protokollerimizi Şubat sonuna yetiştirebilmek için gayret gösteriyoruz. Burs vereceğimiz bölümleri ÖSYM’ye bildireceğiz. Öğrenciler de tercih döneminde bölümü ve verdiğimiz bursu görecekler. Buna göre tercihlerini yapacaklardır. Kampanyamıza katkı gösteren tüm kurumlara bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!