Türkçe İsim Kullanana “Onurluk Belgesi"

Güncelleme Tarihi:

Türkçe İsim Kullanana “Onurluk Belgesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2015 15:18

SAMSUN’DA, “26 EYLÜL TÜRK DİL BAYRAMI” NEDENİYLE, ATAKUM KENT KONSEYİ TARAFINDAN DÜZENLENEN ETKİNLİK ÇERÇEVESİNDE, ATAKUM’DA TÜRKÇE İSİM KULLANAN İŞ YERİ SAHİPLERİ “ONURLUK BELGESİ"YLE ÖDÜLLENDİRİLDİ.

Samsun’da, “26 Eylül Türk Dil Bayramı” nedeniyle, Atakum Kent Konseyi tarafından düzenlenen etkinlik çerçevesinde, Atakum’da Türkçe isim kullanan iş yeri sahipleri “Onurluk Belgesi"yle ödüllendirildi.
Atakum Kent Konseyi tarafından, 26 Eylül Türk Dil Bayramı etkinliği çerçevesinde bu yıl Atatürk Bulvarı üzerinde bulunan gıda ve yiyecek sektöründe hizmet veren beş iş yerine Türkçe isim kullanmaları nedeniyle onurluk belgesi verildi. Türkçe işyeri ismi kullanan iş yeri sahipleri, Samsun Dernekler Federasyonu (SADEF) Genel Başkan Yardımcısı ve Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman ile konsey yönetim kurulu üyeleri tarafından ziyaret edilerek "Onurluk Belgesi" ile ödüllendirildi. Ayrıca iş yeri sahiplerine Türkçeye sahip çıktıkları için de teşekkür edildi.
“TÜRKÇE BU ÜLKENİN ÇİMENTOSU”
Ödüle layık görülen iş yeri sahiplerini ziyaretinde konuşan SADEF Genel Başkan Yardımcısı ve Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, “Türkçe bu ülkenin çimentosu ve en önemli kültürel değeridir. Türk milleti Türkçe sayesinde kimliğini, kişiliğini ve değerlerini koruyabilir. Ayrıca dili sayesinde bir millet olma iradesini ortaya koyabilir. Aksi halde Türkçenin kaybolmasıyla Türk milleti diye bir varlık da ayakta kalamaz. Son yıllarda özellikle büyük şehirlerde görülen yabancı dil hayranlığı ve iş yeri adlarında yabancı kelimelerin tercih edilmesi Türkçeyi tehdit ediyor. Bu konuda bütün kamu kurumlarına ve vatandaşlara görev düşüyor. Bu tür etkinliklerdeki asıl amacımız vatandaşları bilinçlendirmektir. Yılda bir kez de olsa yapılan bu tür etkinlikler Türk Dili konusunda bir duyarlılık oluşturmasına ve bundan sonra iş yeri açmayı düşünen insanların da iş yerlerine ad verirken daha dikkatli davranmasına zemin hazırlamaktadır. Yoksa Atakum İlçemizde elbette çok sayıda Türkçe adla işyeri var. O işyeri sahiplerini de kutlamak gerek. Buradaki tören sadece konuya dikkatleri çekmek için yapılan bir imgesel bir hatırlatmadan ibarettir. Bu etkinliğimizi her yıl farklı iş kollarına yönelik olarak devam edecektir” dedi.
Ayrıca, Eğitim Bir-Sen Samsun Şube Başkanı Yılmaz TaşovaOndokuz Mayıs Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Yrd. Doç. Dr. Yakup Poyraz, Doğayı Koruma Derneği Başkanı Mustafa Eyüboğlu etkinliğe destek verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!