Türkbükü’nden en son havadisler

Güncelleme Tarihi:

Türkbükü’nden en son havadisler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 00:00

Bodrum-Türkbükü’nü bilirsiniz: Nişantaşı’nın yazlık hali. İçine biraz da Ankara’nın Çankaya’sından damlatırsanız, İzmir’i karıştırmaya gerek bile yok. Zaten onların Çeşme’si var. İşte geçen hafta, burnunun ucuna kadar gelen alevlerden son anda kurtulan Göltürkbükü’nden 2007 yenilikleri...

Bianca’nın Brezilyalıları

En iyi 10 yazlık eğlence mekanı listesinde de göreceksiniz; Bianca bu yaz Latin Amerika sürprizi yaptı, içinde Festa adında bir Brezilya lokantası açıldı. Bianca’nın bu Rio atmosferini Emre Ergani’nin Brezilya’dan getirdiği samba grubu tamamlıyor. Tam Sibel Can’lık, doya doya avuçlar artık. Geçen yazki Rum meyhanesi Levendiz aynen devam ediyor. (252) 357 74 74.

Shipahoy hep dolu

Türkbükü’nde sezon tam olarak başlamadı. Kimle konuştuysam herkes yazlıkçıların seçimleri beklediğini söylüyor. O yüzden Türkbükü’nün genelinde hálá bir sayfiye havası mevcut. Buna rağmen haftaiçi ya da haftasonu hiç boş kalmayan mekanlar var: Mesela Shipahoy. Yaş ortalaması 30-35 ama tuhaf olan 18-19 yaşında müdavimler. Meğer en ballı müşteriler onlarmış. (252) 377 50 70.

Sucuk-ekmek modası

Türkbükü sucuk-ekmek’i keşfetti. Fakat İstanbul’daki gibi bar çıkışı yenmiyor. Bir mekanda eğlenirken acıkırsanız, çıkıp ayaküstü bir şeyler atıştırıp tekrar geri dönüyorsunuz. Benim görebildiğim kadarıyla en beğenileni, Shipahoy’un hemen yanında, Palmira’nın önünde duran. Gece sabaha kadar önünde sürekli kuyruk var. Yalnız biraz pahalı: 15 lira.

Neslihan Yargıcı, Mio’da

Mio Beach, FB’li Volkan Demirel, Selçuk Şahin ve GS’li Ümit Karan’ın çöken iskeleden son anda karaya çıkarak kurtulduğu iskele kazasının izlerini çabuk sildi. Özellikle gündüzleri tercih edilen Mio’da sabah erken gitmeyen yer bulamıyor. Modacı Neslihan Yargıcı da bu yaz Mio’nun içinde lokantaişletmeye başladı.

Çağla’nın bebek kalamarları

Divan Palmira Oteli, Amerika’dan Türkbükü’nün ilk kadın executif şefini getirtti. ABD’de okuyup orada çalışan Çağla’nın (Önal) bebek kalamarları herkesin dilinde. En küçük kalamarlar özenle seçiliyor, içine malzemesi konarak dolma yapılıyor. Giderseniz bir de tatlı sevenlere önerim olacak: Yoğurtlu panakotta. (252) 377 56 01.

Serinleme noktası

Burası Sahil Bar. Divan Palmira’nın hemen önünde. Fotoğraftaki duman, aslında duman değil, serin su buharı. Barın çatısındaki deliklerden düzenli aralıklarla püskürtülüyor. O püskürdükçe siz serinliyorsunuz. Aslında yeni değil ama yaygınlaşsa çok iyi olur. Tek kusuru bağımlılık yapması.

Türkbükü’nün en sağlıklı köşesi

Bütün gece sabaha kadar eğlenenler için en iyi ertesi gün noktası Smoothie. Sahildeki yürüyüş yolunda bu yaz yeni açıldı. Aklınıza gelebilecek hemen her şeyin frozen’ını yapıyorlar: Toxin Out’un içinde yeşil elma, maydanoz, soda ve limon var. Antioksidan ise enginar ve dereotlu. Kereviz sevene Take A Nap, brokoli sevene E12 yapıyorlar. Ben çileklisine aboneyim. Fiyatları 7-14 lira.

Kamerasız talk şov

televizyondakilere taş çıkarır

Erim Özşen Ankaralı bir talk şovcu. Alameti farikası: Lokal Anestezi adındaki canlı talk şov programı. Ama bu talk şov televizyonda yayınlanmıyor. Yani onun şovlarında hem siz Zeki Müren’i görüyorsunuz, hem Zeki Müren sizi. Barlarda, kulüplerde ünlüleri konuk ediyor: Seyirci var; sohbet, gülmece, eğlence yerinde, fakat kamera yok. Üstelik şovu arkanıza yaslanıp, içkinizi yudumlarken seyrediyorsunuz. Televizyondaki birçok benzerine de taş çıkarır.

Ben geçen hafta İstanbul Balans’ta Yüksek Sadakat’i ağırladığı şova gittim. Kısa sorular, zekice hazırlanmış eğlenceli bölümler ve yerinde esprilerle herkes çok eğlendi. Daha önce Mirkelam, Yunus Günçe, Tayfun Talipoğlu gibi konukları olan Lokal Anestezi bu ayın 24’ünde Hayko Cepkin’i misafir ediyor. Önceki programlar, program yerleri ve diğer ayrıntılar için: www.lokalanestezi.com

ROCK SEVENLERE

Sinead O’Connor Parkorman’da

6 Grammy’li Sinead O’Connor yarın 23.20’da İstanbul Parkorman’da. Tori Amos, Avril Lavigne, Cake gibi birçok sanatçının çıkacağı Masstival’e biletler günlük 90 lira. www.masstival.com

OPERA SEVENLERE

La Traviata Antalya’da

Aspendos Festivali Verdi’nin ünlü eseri La Traviata’yla kapanıyor. Pazartesi 21.30’daki konsere biletler Biletix’te 20 lira. Manavgat ve Antalya’dan servis var. (216) 556 98 00

SERÇE SEVENLERE

Sezen Bodrum’da

Sezen Aksu yarın akşam Bodrum’da sevenleriyle buluşuyor. Saat 21.15’te Bodrum Antik Tiyatro’daki konsere biletler 66-106 lira. www.sezenaksu.com.tr (252) 316 93 45.

ELEKTRONİK SEVENLERE

Danzel Çeşme’de

Put Your Hands Up In The Air, Jump, Pump It Up gibi parçaları bütün kulüplerde çalan Belçikalı Danzel yarın akşam Çeşme Shayna Beach’te. Giriş 30 lira. (232) 712 11 22

POP SEVENLERE

Serdar Ortaç Arena’da

İstanbul Kuruçeşme bu akşam Serdar Ortaç’la sallanacak. Kuruçeşme Arena’da, saat 21.00’de başlayacak konsere biletler 56-66 lira. www.biletix.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!