Turkating Aksa kredi notunu korudu

Güncelleme Tarihi:

Turkating Aksa kredi notunu korudu
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2017 15:41

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Turkrating, Aksa Enerji’nin uzun vadede finansal yükümlülüklerini yerine getirme kapasitesi açısından düşük kredi riskine sahip olduğunu teyit etti.

Haberin Devamı

Borsa İstanbul'un 20 Mart 2017 tarihinde Aksa Enerji’nin özsermayesine istinaden yapmış olduğu duyuru sonrası uluslararası derecelendirme kuruluşu Turkrating “gözden geçirme” duyurusu yayınladı. Yayınlanan duyuruya göre, önümüzdeki dönemde gerçekleşmesi beklenen olumlu gelişmeler sebebiyle Aksa Enerji’nin notunda herhangi bir değişiklik yapılma gereği duyulmadı. 

Turkrating son dönemdeki tüm gelişmeleri göz önünde bulundurarak Aksa Enerji’nin kar marjı yüksek olan yurt dışı yatırımlarının 2017 yılı içinde faaliyete geçecek olması ve yurt içinde satışı yapılan santrallerden gelmeye başlayan satış bedelleri ile borçlanmanın azalmaya başlaması sonucu, belirtilen sermaye kayıp oranının düzelmesini beklediklerini açıkladı.  

Turkrating, Ekim 2016’da yayınladığı son raporunda Aksa Enerji’yi yerli para cinsinden ulusal düzeyde yatırım yapılabilir kategoride değerlendirmişti.; Uzun Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme notunu TR A+, Kısa Vadeli Ulusal Kredi Derecelendirme notunu TR A2 ve görünümünü ülke koşullarının getirmiş olduğu tekrarlanan seçim süreçlerinin artırdığı belirsizlik ve riskler nedeniyle Durağan olarak teyit etmişti.  

Haberin Devamı

Turkrating tarafından verilen yüksek kredi kalitesi notu olan TR A+, Aksa Enerji’nin uzun vadede finansal yükümlülükleri yerine getirme kapasitesi acısından güçlü seviyeye ve düşük kredi riskine sahip olduğunu gösterirken;. TR A2 olan Kısa Vadeli Kredi Derecelendirme notu ise borç ödeme kabiliyeti açısından en yüksek seviye olan TR A1’in bir seviye altında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!