Türkan Şoray'a çocuklardan sürpriz

Güncelleme Tarihi:

Türkan Şoraya çocuklardan sürpriz
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 16:05

Çengelköy Badem Çocuk Film Festivali'nin ikincisi “Çocuk Gözüyle Türkan Şoray” temasıyla ve Türk sinemasının sultanı Türkan Şoray’ın onur konuğu olarak katılımıyla gerçekleşti. Türkan Şoray, yaşları 8 ile 11 arasında değişen İstanbul Çengelköy İlkokulu öğrencileri tarafından uyarlanan Türkan Şoray filmlerini ve yine onlar tarafından hazırlanan belgeselini izlerken duygusal anlar yaşadı.

Haberin Devamı

Gösterilen filmlerin farklı kategorilerde yarıştığı gecede konuşan Şoray, “50 yıllık sanat hayatımda başarılarımın meyvesini böyle güzel bir gecede almış oldum” dedi.

Türkan Şoraya çocuklardan sürpriz

EN İYİ TÜRKAN ŞORAY FİLMLERİ ÖDÜLLENDİRİLDİ

Fikir ve proje sahipliği Emre Turanlı’ya ait olan 2. Badem Çocuk Sinema Festivali’nde Türkan Şoray’ın Türk sinemasına damga vuran Ateş Parçası, Karagözlüm, Sultan gibi filmleri çocukların gözünden, onların oyunculuğu ve yönetmenliği ile yeniden hayat buldu. Gecede yine çocuklar tarafından hazırlanan Türkan Şoray belgeseli de izleyicilerden büyük beğeni topladı. Filmlerin en iyi erkek ve kadın oyuncu, en iyi yönetmen, en iyi görüntü yönetmeni, en iyi kostüm, en iyi uyarlama gibi kategorilerde yarıştığı festivalin jürisinde ise Hürriyet Gazetesi aile-çocuk yazarı Ömür Kurt, Hürriyet yazarı Ayşe Aral, Sabah Gazetesi yazarı Funda Karayel, Yazar Ercan Akarsu, Yapımcı-Yönetmen Murat Toktamışoğlu, Yönetmen Nadim Güç, Milliyet Gazetesi yazarı Nazlı Mengi, İstanbul Moda Akademisi'nden Raf Stesmans yer aldı.

Haberin Devamı

Türkan Şoraya çocuklardan sürpriz

Festivalde En İyi Kadın Oyuncu Ödülünü 'Kara Gözlüm' filmindeki Azize karakteri canlandırmasıyla Ada Nihal Güven, sinemanın sultanı Türkan Şoray’ın elinden aldı. En İyi Erkek Oyuncu olarak Sultan filminde canlandırdığı Kemal rolüyle Seymen Şahin’in seçildiği gecede En İyi Kameraman ödülü Sabri Dağtekin’e, En iyi Yönetmen ödülü Mahir Efe İpek’e, En İyi Kostüm ödülü Ahmet Yusuf İslamoğlu’na jüri üyeleri taradından verildi. Gecede En İyi Uyarlama ödülünü almaya hak kazanan ise belgesel ekibi oldu.

Türkan Şoraya çocuklardan sürpriz

Filmlerin gösterimi sonrasında gerçekleşen ödül töreninde söz alan Türkan Şoray “Öncelikle böyle bir gece benim için mucize gibi. Çocuklarımızın ne kadar yetenek olduklarını gördük. Çocukların sinemayla tanışmasını sağladıkları için eğitmenlerimize teşekkür ederim. 50 yıllık sanat hayatımın meyvesini böyle güzel bir gecede de almış oldum. Hayatımda unutamayacağım bir gece oldu“ dedi.

BAKMADAN GEÇME!