Türkan Şoray: 50 yıllık kariyerimde Yaşal Kemal'in ayrı bir yeri var

Güncelleme Tarihi:

Türkan Şoray: 50 yıllık kariyerimde Yaşal Kemalin ayrı bir yeri var
Oluşturulma Tarihi: Ekim 18, 2016 22:30

Türkan Şoray: 50 yıllık kariyerimde Yaşal Kemal'in ayrı bir yeri var

Haberin Devamı

Hüseyin TÜCCAR/BURSA, (DHA)- YEŞİLÇAM'ın Sultan'ı Türkan Şoray, katıldığı 'Edebiyattan Sinemaya Yaşar Kemal' konulu seminerde, 50 yıllık kariyerinde usta yazarın ayrı bir yeri olduğunu söyledi.
N
ilüfer Belediyesi tarafından 'Edebiyattan Sinemaya Yaşar Kemal' konulu seminer düzenlendi. Nazım Hikmet Kültürevi'ndeki seminere Türk sinemasının ünlü ismi Türkan Şoray, senarist, yönetmen, köşe yazarı Işıl Özgentürk, yazar ve gazeteci Atilla Dorsay ve Yaşar Kemal'in eşi Ayşe Semiha Baban katıldı. Seminere sinemaseverler yoğun ilgi gösterdi.
Türkan Şoray, söyleşi öncesi yaptığı açıklamada, "Ülkemizin yetiştirdiği, kitaplarına hayranlık duyduğumuz, hepimizi derinden etkilemiş bir edebiyat insanı anmak gerçekten çok güzel. Bu gece çok anlamlı benim için. 50 yıllık sinema kariyerime baktığım zaman gururlandığım onur duyduğum anılarım içindedir. Çünkü sinema yaşamımda, bu toprakların, coğrafyanın yetiştirdiği kitaplarını okuduğum, hayran olduğum büyük yazarımızın eserlerinden birinin yönetmenliğini yapacağımı rüyamda görsem hayra yormazdım. Ama herhalde böyle tesadüfler oluyor. Ben de onun için kendimi çok çok şanslı hissediyorum"dedi.
Modarötörlüğünü Nilüfer Belediyesi Kütüphane Müdürü Şafak Pala'nın yaptığı söyleşide ise Türkan Şoray, Yaşar Kemal’in 'Yılanı Öldürseler' adlı romanından uyarlanan 1981 yapımı filmde yönetmen koltuğuna oturduğunu söyledi. Şoray, "Yaşar Kemal’in kitaplarını sinemaya uyarlamak çok bir işti. 30 yıl önce çektiğimiz bu filminde yönetmenlik iddiam yoktu, ama bu zor işin altından usta yazar ve oyuncu arkadaşlarımın verdiği destekle kalktım. Film, Osmaniye'nin Hemite Köyü'nde çekildi. Filmde Esme rolünü çok beğenmiştim. Bir yandan kamera önü, bir yandan da yönetmen olarak kamera arkasındaydım. Film bittikten sonra İstanbul'a döndüğümde, 'acaba becerebildim mi?' diye bir ay boyunca evden dışarı çıkmadım. Film labaratuvardan çıktığında çok iyi çeldiğini söylediklerinde çok mutlu olmuştum. Ardından Yaşar Kemal'le birlikte katıldığım bir söyleşide büyük ustanın beni, 'En iyi yönetmenim' diye tanıtmasını hala unutamıyorum"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!