Türk-Yunan Dostluk Gecesi düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

Türk-Yunan Dostluk Gecesi düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 12:37

Türk-Yunan Dostluk Gecesi düzenlendi

Haberin Devamı

EGE Denizi’nin iki kıyısında aynı kültürü paylaşan iki komşu olan Türk ve Yunan halkı, birbirinin dostluğuna muhtaç iki kardeş olduklarını İzmir’in Seferihisar ilçesinde buluşup Teos Marina’da gösterdi.

Yunanistan'ın adası Samos ve İzmir’in ilçesi Seferihisar arasında 2 saatte ulaşımı sağlayan feribot seferleri ile hem turistik hem de ticari olarak ilişkilerini geliştiren iki halk, “İnadına dostluk" diyerek Teos Marina’da düzenlenen Türk-Yunan Dostluk Gecesi'nde buluştu. Samoslu dostlar, Karlovassi Belediyesi, Seferihisar Belediyesi, Samos Star Tursem ve Teos Marina’nın işbirliğiyle düzenlenen geceye, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia ve eşi Nikos Stefanou, Seferihisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Güney ve Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Durmazer, Samos’lu işadamı Diamandis Anema, Teos Marina Genel Müdürü Faruk Günlü katıldı. Dostluk gecesi, Faruk Günlü’nün yaptığı açılış konuşmasında dostluk ve kardeşlik mesajları ile başladı. Günlü, “Ege’nin iki yakasında ortak bir kültürün çocuklarıyız. Müzikler, yemekler ve coğrafya aynı. Aslında biz komşudan öte kardeşiz" dedi.

ORTAK EZGİLER VE TAVERNA İLE EĞLENCE

Samos’tan gelen işadamı Diamandis Anema, festival alanına sığmayan 2 bine yakın izleyiciye ouzo ve şarap ikram etti. Sahnede ilk olarak dans gösterisi ve solist Pelin Taneli ve saz arkadaşlarının ortak ezgileri içeren şarkıları icra edildi. Yunanlı dostlar da aşina oldukları ezgilere Türkçe eşlik etti. Ardından Yunanlı müzisyenler sahne alarak, taverna ortamı yarattılar. Türk ve Yunanlı katılımcılar doyasıya dans ederek eğlendi. Gecenin sonunda Seferihisar Belediye Başkan Vekili Ahmet Güney Başkonsolosa çiçek verdi. Ege’nin iki yakasını bir araya getiren gecenin sonunda, Yunanistan İzmir Başkonsolosu Argyro Papoulia, “Bu gece burada olduğum için çok mutluyum" diye konuştu.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!