Türk yolcu uçağı geri döndü

Güncelleme Tarihi:

Türk yolcu uçağı geri döndü
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2014 01:14

Ukrayna’nın Kırım Özerk Bölgesi’nde yaşanan yüksek tansiyon nedeniyle Simferopol’e gitmek üzere İstanbul’dan havalanan yolcu uçağı, inişe 10-15 dakika kala geri döndü.

Haberin Devamı

Hürriyet’in uçakta bulunan kıdemli muhabirlerinden Muammer Elveren o yolculuğu anlattı.

Kırım Özerk Bölgesi'ndeki olayları Hürriyet takip etmek üzere Atlasjet'in Akmescit’e (Simferopol) giden 10.45 ’te kalkan uçağına bindim. 122 yolculu uçağın pilotu kalkışta sorun olmadığı bildirip hareket etti. Uçuş yolunda giderken yaklaşık 50 dakika sonra pilotun ‘Kuleden aldığımız bilgilere göre hava şartları müsait olmadığı gerekçesiyle İstanbul’a dönmek zorunda olduğumuzu bildiren anonsu duyuldu. Uçakta çoğunluğu Rus ve Ukrayna asıllı yolcular ne olduğunu anlamaya çalışırken bir kısmı ‘Biz Eskişehir’e bir turla geldik, şimdi İstanbul’da ne yapacağız’ diye yakınmaya başladılar. Uçak Atatürk Havalimanı’na indikten sonra bilet iptal ve yeniden Türkiye’ye giriş işlemleri oldukça uzun sürdü.

ÇELİŞKİLİ AÇIKLAMALAR
Uçakta, dün sabah bir grup maskeli ve silahlı kişilerce işgal edilen havalimanının güvenlik durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Rus basını, uçağın, kontrol kulesiyle irtibat kuramadığı için dönmek zorunda kaldığını öne sürdü. Buna göre hava trafiğini yöneten kuleye hizmet veren “Krimearoruh” isimli şirketin personeli de etkisiz hale getirilmiş, kule de o saatlerde hizmet verememişti. Kırım’ın başkenti Simferopol’dan önce Sivastopol kentindeki “Belbek” havalimanı da silahlı kişiler tarafından işgal edilmişti.

Haberin Devamı

Rus basını: Kule ile irtibat sağlanamadı

Uçakta, dün sabah bir grup maskeli ve silahlı kişilerce işgal edilen havalimanının güvenlik durumuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Ancak Rus basını, uçağın, kontrol kulesiyle irtibat kuramadığı için dönmek zorunda kaldığını öne sürdü. Buna göre hava trafiğini yöneten kuleye hizmet veren “Krimearoruh” isimli şirketin personeli de etkisiz hale getirilmiş, kule de o saatlerde hizmet verememişti. Kırım’ın başkenti Simferopol’dan önce Sivastopol kentindeki “Belbek” havalimanı da silahlı kişiler tarafından işgal edilmişti. (Nerdun HACIOĞLU)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!