Türk yelkencileri Fransa’ya damgasını vurdu

Güncelleme Tarihi:

Türk yelkencileri Fransa’ya damgasını vurdu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 07, 2010 19:36

Dünyanın en zorlu yat yarışı serilerinden biri olarak kabul edilen Les Voiles de Saint-Tropez’de, Levent Peynirci kaptanlığındaki Provezza 6 takımı, 30 zorlu rakiple giriştiği mücadeleden galip ayrılarak şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Haberin Devamı

Provezza 6 takımı gibi IRC-D Grubu’nda yarışan diğer iki Türk takımı Hasip Gencer kaptanlığındaki Asteriks-Uno dördüncülüğü, Hakan Börtecene kaptanlığındaki Aquavit ise yedinciliği elde etti. Üç takımımızın, bütün dünyanın en güçlü yelken ülkesi olarak kabul ettiği Fransız ekiplerinin arasından sıyrılarak bu dereceleri elde etmesi, büyük bir başarı olarak yelken tarihine geçti.

Fransa’nın ünlü kıyı kenti Saint-Tropez ’de 29 Eylül-2 Ekim 2010 arasında koşulan altı yarışın dördü üzerinden yapılan hesaplamalar sonucu birinci, dördüncü ve yedinci olan Türk takımları, Archambault 35 tipi teknelerle yelken bastılar. İlk iki yarışında ikinci sırayı elde eden Provezza 6 son iki yarışın finiş hattını ilk sırada geçince şampiyonluğu garantilemiş oldu. Asteriks-Uno takımı son iki yarışı üçüncü ve dördüncü sırada tamamlamasına karşın ilk iki yarıştaki performansı üçüncülüğü Fransızlara kaptırdı. İlk kez uluslararası bir yelken yarışına katılan Aquavit ise dört yarış boyunca istikrarını koruyarak 24 tekneyi geride bırakmayı başardı.

Takımlarımızın elde ettiği başarılı sonuçlar tesadüf değil. Üç takımımız da Shop& Miles Sailing Cup genel ismiyle ülkemizde yapılan üç farklı yarış sonunda güçlü rakiplerini geride bırakarak Les Voiles de Saint Tropez’ye katılma hakkı kazanmışlardı. Provezza 6, 22-23 Mayıs 2010’da Shop&Miles Bosphorus Cup ismiyle İstanbul Boğazı’nda yapılan yarışta 52 rakibin arasından sıyrılarak birinci olmuş ve Saint Tropez biletini kazanmıştı. Asteris-Uno takımı 30 Temmuz - 1 Ağustos 2010 arasında yapılan Shop&Miles Turgutreis Cup’ta 18 rakibi, Aquavit ise 28-29 Ağustos 2010’daki Shop&Miles Göcek Cup’ta sekiz rakibi arasından birinci olarak Les Voiles de Saint Tropez’ye katılmaya hak kazanmışlardı.

Türk yelken takımlarının Fransa’daki bu büyük organizasyona katılmalarında başrolü oynayan Shop&Miles adına konuşan Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdür Yardımcısı Elvan Bilge Türk takımlarının elde ettiği bu büyük başarıdan gurur duyduklarını belirterek “Bu alandaki desteğimize devam edecek ve Türk takımlarının yelken dünyasında ses getirecek başarılarında payımızın olmasından büyük onur duyacağız” dedi.

Haberin Devamı

yilmaz.ozturk@doganburda.com

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!