Türk yazar yılın sanatçısı

Güncelleme Tarihi:

Türk yazar yılın sanatçısı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2010 09:37

Kosova Türk Sanatçılar Derneği tarafından her yıl geleneksel olarak verilen “Yılın Sanatçısı" ödülüne bu yıl araştırmacı yazar Raif Vırmıça seçildi.

Haberin Devamı

Prizren'de düzenlenen törenle sanatçıya ödülünü Kosova Türk Sanatçılar Derneği seçici kurul başkanı Reşit İsmet takdim etti. Bugüne kadar sayısız araştırma kitabına imza atan ünlü araştırmacı yazar Vırmiça'nın 2010 yılında 3 kitabı Türkiye Cumhuriyeti tarafından basılarak Türkiye'deki kitapçılarda satılıyor.

Çok sayıda davetlinin yanı sıra Kosova'da görevli Türk polisi ve Türk askerini katıldığı törende bir konuşma yapan Kosova Türk Sanatçılar Derneği Ethem Baymak, Kosovalı Türk sanatçıların bu yıl her alanda değişik konulara imza attıklarını vurguladı.

Törende araÅŸtırmacı yazarın hayatını ve eserlerini anlatan bir slayt gösterisi sunuldu.Â

Slayt sunumu ardından araştırmacı yazar Vırmiça'ya ödülünü Kosova Türk Sanatçılar Derneği seçici kurul başkanı Reşit İsmet takdim etti.

Haberin Devamı

2010 yılı sanatçısı ödülüne kendilerini layık görmelerinden dolayı Kosova Türk Sanatçılar Derneği seçici kurul üyelerine teşekkür eder Vırmiça, 2010 yılının Kosova'da sanat ve bilimsel çalışmalar açısından başarılı bir yıl olarak değerlendirdi. Dopdolu bir yılda yılın sanatçısını seçmekte seçici kurulu teşekkür eden Vırmiça, “Beni yılın sanatçısı olarak seçmeleri benim için büyük bir mutluluk. Eserlerimi yaratmanın amacı burada Türk varlığını duyurmak ve tanıtmaktırö dedi.

Araştırmacı yazar Vırmiça kitaplarında ağırlıklı olarak Kosova'da Osmanlı döneminden kalma, tarihi eserlere ve eski yazı belgelerle Osmanlı'nın Balkanlardaki mevcudiyetini bugünkü Türkçeye çevirerek okurlarına kazandırıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!