Türk ve Suriyeli gençlerin 'Kardeşlik Turnuvası' başladı

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Suriyeli gençlerin Kardeşlik Turnuvası başladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 09, 2016 20:27

Türk ve Suriyeli gençlerin 'Kardeşlik Turnuvası' başladı

Haberin Devamı

Süleyman EKİN/ANTALYA, (DHA) - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı, Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) ile Uluslararası Orta Doğu Barış Araştırmaları Merkezi'nin (IMPR) ortak yürüttüğü 'Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Projesi' kapsamında düzenlenen 'Kardeşlik Turnuvası', Antalya'da başladı.
Suriyeli gençlerin toplumsal entegrasyon sürecinin, spor aktiviteleri ile etkinliğinin arttırılmasının hedeflendiği 'Yeşil Sahada Barış için Kardeşlik Projesi' kapsamında gerçekleştirilen 'Kardeşlik Turnuvası' açılış töreni ve kura çekimi, Belek Turizm Merkezi'ndeki Limak Atlantis Otel'de yapıldı. 
Törene, IMPR Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu katıldı. 
Törenin açılışında konuşan IMPR Başkanı Prof. Dr. Veysel Ayhan, projedeki hedeflerinin yetenekli sporcuların keşfedilip, spor camiasına kazandırılması ve gençlerin birbirleriyle kaynaşmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Prof. Dr. Veysel Ayhan, Suriyeli gençlerin toplumsal adaptasyonuna öncülük etmek istediklerini söyleyerek, “Bir diğer hedefimiz ise bu gençlerin ulusal ve uluslararası alanda futbol oynayan profesyonel futbol kulüpleri tarafından keşfedilebilmelerine olanak sunmaktır. Bu kapsamda bugün Antalya'da başlayan futbol turnuvası için ülkemizde bulunan tüm futbol kulüplerine çağrıda bulunuyoruz. Gelin bu gençleri izleyin" dedi. 
'KAZANAN KARDEŞLİK OLSUN'
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Özekinci ise ülkelerindeki savaş nedeniyle vatanlarından kaçan Suriyelileri misafir etmekten mutluluk duyduğunu belirtti. İnsanlık dramından kaçan Suriyelilere, sosyal ve kültürel faaliyetlerle katkıda bulunmanın çabası içinde olduklarını kaydeden Özekinci, “Türk ve İslam coğrafyasına çökertilen kara basanla kardeşi kardeşe düşürmek istiyorlar. Bizler bu tuzağa düşmeyeceğiz. Bu turnuvada kardeşliğin ve dostluğun gelişmesini umut ediyorum. Kazanan kardeşlik olsun" diye konuştu. 
Konuşmanın ardından protokol tarafından fikstür çekimi gerçekleştirildi. Arcadia Sport Center sahalarında oynanacak turnuvanın finali 19 Aralık'ta Ankara'da yapılacak. Şampiyon takım ileri bir tarihte TBMM Futbol Takımı ve TFF Süper Lig'de yer alan profesyonel bir futbol takımıyla dostluk maçı oynayacak. 
15 Ağustos 2016 tarihinde hayata geçirilen proje kapsamında düzenlenen turnuvaya Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Samsun, Adana, Mersin, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Osmaniye, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Kilis, Batman ve Mardin'den takımlar katılıyor. 18 kişilik kadrodan oluşan her takımda 9 Türk ile Suriyeli genç bulunuyor. Takımlar, yaklaşık 4 aydır profesyonel antrenörler gözetiminde turnuvaya hazırlandı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!