Türk ve Ermeni gençleri buluşacak

Güncelleme Tarihi:

Türk ve Ermeni gençleri buluşacak
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 02, 2007 00:00

Ortadoğu Teknik Üniversitesi’nden bir grup öğrenci, iki ulus arasındaki gerginliklere son vermek amacıyla Türk ve Ermeni gençleri biraraya getirecek bir proje hazırladılar.

ODTÜ Dış Politika ve Uluslararası İlişkiler Topluluğu’nca (DPUİT) kurulan "Türkiye Üniversiteleri Öğrenci Yaklaşımları" (TUOY) isimli platform, 4-6 Mayıs tarihleri arasında ODTÜ’de "Güncel Bir Konu Olarak Türk-Ermeni İlişkilerinde Türkiye Üniversiteleri Yaklaşımları Projesi" başlıklı bir kongre düzenleyecek.

"Soykırım" ile ilgili tartışmalara girilmeyecek olan bu kongrede, aralarında Türk-Ermeni İş Konseyi Başkanı Kaan Soyak, Hacettepe Üniversitesi’nden Doç.Dr. Suavi Aydın ve ASAM Ermeni Araştırmaları Enstitüsü’nden Uzman Serdar Palabıyık’ın da bulunduğu bir grup uzman konuşmacı yer alacak. İki ülke insanı arasındaki gerginliği azaltmanın yollarının aranacağı konferansta, ODTÜ’lü öğrenciler projelerini anlatacaklar. Kongrenin ikinci günü projeye destek veren Türkiye’den 40 üniversitenin uluslararası ilişkiler bölümü öğrencileri, proje için hazırladıkları önerilerini sunacaklar.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!