Türk tüketicisi en iyinin peşinde

Tesco Kipa Kurumsal İlişkiler Direktörü Ellen Gladders, Türkiye pazarına inançlarının yüksek olduğunu söylüyor, “Gelişmekte olan genç nüfusun modern perakendecilikte büyük fırsat olduğu inancındayım” diyor.

Haberin Devamı

Türkiye pazarının rekabete dayalı olduğunu belirten Gladders, “Çünkü müşterilerimiz en iyi fiyata en kaliteli ürünü bulmak için çok değişik yerlerden alışveriş yapmaktan hoşlanıyor. Bu da her geçen gün kendimizi geliştirerek müşterilerimize en uygun fiyatlı, kaliteli, rahat ve doğru servisi sağlayabilecek alışveriş imkanı yaratmak anlamına geliyor” diye konuşuyor.

MODA

Hafta sonları sporum
· Hafta içi, iş kıyafeti olarak genelde etek-ceket, pantolon-ceket gibi takım giyinmeyi tercih ederim.
· Hafta sonları ise beni her zaman binici kıyafetlerimle görebilirsiniz.
· Favori renklerim mavi, mor ve pembe tonlarıdır.

BESLENME

Balık ve meze leziz
· Kahvaltısız evden çıkmam. Hafta arası genellikle bir küçük kase mısır gevreği ve bir bardak meyve suyu içerim. İş koşuşturmasına başlarken enerjimi yükseltiyor ve kendimi çok iyi hissettiriyor. Hafta sonları daha fazla zamanım olduğundan eşimle daha uzun ve keyifli kahvaltılar yapıyoruz.
· Öğle yemeklerini genellikle personel yemekhanesinde yiyorum. Hem oradaki yemekleri seviyorum hem de herkesle bir arada olup sohbet etme fırsatı yakalıyorum. Bazen de çalışırken masamda tost yemek gibi pek de hoşlanmadığım bir alışkanlığım var.
· Akşamları eve genellikle geç gittiğimden, bence en iyi yemek, hazırlanması sadece 15 dakika süren yemektir.
· En beğendiğim yemek tartışmasız meze ve balık. Son derece taze ve lezzetli. İzmir’de yaşamayı çok sevme sebeplerimden biri de bu.
· Mutfakta çok başarılı olduğumu söyleyemem. Ancak son derece lezzetli makarna çeşitleri yapabiliyorum.

TATİL

Haberin Devamı

Antik Efes’e aşığım
· Tatillerimde çok değişik ülkelere gittim. Amerika, Avustralya, Uzakdoğu...
· Binicilik yarışları için de değişik ülkeleri ziyaret etme şansım oldu.
· Unutamadığım anılardan biri, Güney Afrika’da bir binicilik safarisi esnasında at sırtındayken bir aslanın saldırısına uğramaktı. Allah’tan rehberimiz son derece çevik ve soğukkanlıydı, son derece doğru bir biçimde olası bir saldırıdan korunmamı sağladı.
· Son 18 ayda Efes’e sayamayacağım kadar çok gittim. Eğer bir gün kariyerime tamamen farklı bir yön vermeye karar verirsem bu kesinlikle Efes rehberliği olurdu. Urla, Alaçatı ve İstanbul en sık gittiğim yerler arasında.
· Önümüzdeki yıllardaki hedefim Türkiye’yi çok daha yakından görmek ve tanımak. Bu yıl almaya başladığım Türkçe derslerinin çok daha kolay seyahat edebilmeme ve yerel tatlara daha hakim olmama yardımcı olacağı inancındayım.
· Bir gezi planladığımda kültür, aktivite, rahatlık barındırmasına özellikle dikkat ederim. Bu konuları göz önüne aldığımızda Türkiye  son derece rahat.

TEKNOLOJİ

Haberin Devamı

Kolay kolay değiştirmem
· Hayatımı kolaylaştıran teknolojiyi seviyorum ama en son ürünü almak için acele edenlerden de değilim.
· Cep telefonumu ve bilgisayarımı sık yenilemem. Zira, eşyaları hala çalışıyorken atmayı sevmiyorum. Eğer yenileriyle değiştireceksem de eskilerini ya bağışlıyorum ya da geri dönüştürülmelerini sağlıyorum.
· Kısa bir süre öncesine kadar çok severek ve güvenle kullandığım Blackberry Bluem vardı. En sonunda artık çalışmaz hale gelip de IT’deki arkadaşımıza değişim için verdiğimde, tüm şirkette yıllardır o modeli halen yalnızca benim kullandığımı görünce gözlerine inanamadı.
· Sosyal medya özellikle farklı ülkelerde yaşandığında tanıdıklarla bağlantıyı ayakta tutmak için son derece kullanışlı bir yol. Aynı zamanda müşterilerimizle iletişim kurmak için de çok doğru bir iletişim aracı olduğuna inanıyorum. Kipa’nın da  bir Facebook hesabı mevcut.

Haberin Devamı

HAYAT FELSEFESİ

Bence kişi kendi şansını kendi yaratır.

OTOMOBİL

Çevreci arabam var
· İlk arabam çok eski bir Fiat 500’dü. Orijinal rengi aslında kırmızıydı ama aldığımda çoktan paslanmıştı. Çalıştırmak için dizlerimin üzerine çöküp kablo çekmek zorunda kalıyordum.
· Şimdi BMW 5.20d kullanıyorum. Benzerleriyle karşılaştırıldığında, karbon emisyonunun düşük olması nedeniyle arabamı çok seviyorum.
· Kendim kullanmayı tercih ediyorum.
· Aslında Türkiye’de araba kullanmayı çok seviyorum ve kendimi oldukça güvende hissediyorum. İngiltere’deki trafik düzeninden son derece farklı olmasına rağmen çok çabuk alıştığımı söyleyebilirim. Türkiye’de araba kullanmak çok heyecan verici. Hiçbir zaman  ne olacağını bilmiyorsunuz.

HOBİ

Haberin Devamı

Orhan Pamuk okuyorum

· Her zaman bir sonraki okunacak kitabım vardır. Genellikle destanlar ve polisiye romanlar severim.  Günün sonunda beni rahatlatan kitaplar okumaktan hoşlanıyorum. Türk yazarlardan en son Orhan  Pamuk’un “Masumiyet Müzesi”ni okudum.
· Klasikten folka, folktan rock ve pop tarzına kadar  her tür müziği dinleyebilirim. Son derece eklektik   bir müzik zevkim var.
· Önceki yıllarda İngiltere’de Glastonbury and   Reading gibi büyük müzik festivallerine giderdim.  Son zamanlarda fazla şansım olmamasına rağmen  birkaç sene önce Londra’da Rolling Stones’u izleme  şansım oldu. Muhteşemdi.
· Sinemaya ise yalnızca dev ekranda bir film   seyretmek istediğim zamanlarda gidiyorum. Bu da  senede 2-3’ü geçmiyor.

Haberin Devamı

SEVİMLİ DOSTLAR

Merlin benim her şeyim
· Eşimle ikimizin birer atı var. Benim atımın adı Merlin. 18 yaşında. Eşiminki ise 17’sinde ve ismi Talos.

SPOR

Kayak yapmak isterdim

· Son derece iyi bir at binicisiyim. Ayağa kalktığım gün annem beni bir atın üzerine oturtmuş, o günden beri at biniyorum.
· Daha genç olduğum yıllarda birçok yerel binicilik ödülü kazandım. Zaman geçtikçe önceliğimin yerini iş hayatı aldı ve artık at binmeye daha az vakit ayırabiliyorum.
· Eşim Kanadalı ve Seattle Seahawks Americal futbol takımını tutuyor. Fazla kazanamıyorlar maalesef... Ben de ona destek ve moral vermek için aynı takımı destekliyorum.
· Televizyonda basketbol maçlarını severek seyrediyorum. Geçen seneki dünya kupası zamanında heyecanla ekran başındaydım, 12 Dev Adam’ı keyifle seyrettim.
· Keşke kayak kaymayı çok daha erken yaşlarda öğrenseydim diye hayıflanırım hep. Çünkü kaymak çocuklara son derece doğal gelen bir eylem, ama yetişkin yaşlarda öğrenildiğinde durum zorlaşıyor.

KARİYER

Hayalim atlı polis olmaktı
· Nottingham University’de okudum.
· İlk önce Royal Mail’e (İngiliz posta servisi) girip sekiz  yıl kadar orada çalıştım.
· Daha sonra Tesco’ya geçtim ve bir daha hiç geriye bakmadım.
· Tesco, çalışmak için harika bir yer. Çalıştığım 10 yıl  içinde karşıma büyük fırsatlar çıktı.
· Tesco’daki kariyerim IT Departmanı’nda analist  olarak başladı. Beş yıl önce IT’den Kurumsal İlişkiler Departmanı’na geçiş yaptım.
· Kurumsal İlişkiler Departmanı’ndaki en keyifli işlerimden biri, ilk işim olan iklim değişikliği programını Tesco’ya uyarlamaktı. Karbon emisyonunu düşürerek iklim değişikliği riskini azaltmaya yönelik yapılan çalışmalar son derece zevkli ve umut vericiydi.
· Halen Tesco-Kipa’da Kurumsal İlişkiler Direktörü’yüm.
· Çocukken atlarla çalışmayı hayal ediyordum. Bir şov  atlayıcısı veya atlı polis olmak isterdim.

Yazarın Tüm Yazıları